Jump to content

zlatac

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zlatac objavio

  1. Hurus, molim pomoć u mom slučaju. Bila sam 15 dana na bolovanju. Moj liječnik na doznaki nije upisao šifru bolesti ili je upisao krivu šifru bolesti. Ja sam se liječila u jednoj inozemnoj klinici. U međuvremenu Poslodavac na sve moguće načine pokušava doznati gdje sam i od čega bolujem. Danas obavještavam Poslodavca da se vračam na posao, a on od mene traži da ga obavijestim u kojoj sam se klinici liječila i od koje bolesti bolovala. Ja ću sutra kod svog liječnika zatvoriti bolovanje i dobiti šifru bolesti. Međutim, ne pada mi na pamet otkrivati pojedinosti o svojim zdravstvenim problemima. Jesam li u pravu?
  2. U mom ugovoru nema ništa o premještaju. Spremila sam odvjetnika i kontaktirala sindikat. Sindikalistica kaže da me po novome može seliti, bez obzira što toga nema u ugovoru, te ako ja odbijem može mi dati otkaz. Jedino moram dobiti aneks ugovora sa drugim mjestom rada. Odvjetnik ima drugačije mišljenje i tvrdi da me ne može seliti, ako mi to nije navedeno u ugovoru. Šta vi mislite o tome? Što znači primopredajna inventura? Ako potpišem inventuru kao predsjednik ili član komisije, može li mi to "nakalemiti" kao da sam dala pristanak za preuzimanje te trgovine? Ili mora postojati posaban zapisnik da ja preuzimam trgovinu? Što treba biti po zakonu?
  3. Hurus, poslodavac je mailom svima obznanio svoju odluku o mom premještaju 1.7. i novom rasporedu djelatnika. (za sada bez ikakvog obrazloženja). Inventure u obje trgovine tek slijede 28 i 29 6. Na mom radnom mjestu postavio je novo zaposlenu osobu, a meni je predvidio nastavak karijere u pet puta manjoj trgovini. Za sada nisam dobila nikakav novi ugovor, niti aneks ugovora. Danas je počeo vršiti pritisak mailovima. Ne spominje moje ime izravno nego prijeti kako će on dati otkaz mesaru i onome tko mu dopušta da tako radi. Spominje lopovluk. Navodi da je mesar glupan i lopov kao i onaj tko mu dopušta da to radi. Optužuje nas sve redom, bez ikakvog dokaza, pritom dodajući da on u tome ne želi sudjelovati. Isto tako navodi da je otkaz jedne kolegice tamo još 29.5. jako sumnjiv? Ona je ostavila manjak na svom odjelu, a možda je čula da će se mijenjati poslovođa? Molim vas hitno savjet. Osim kontaktiranja odvjetnika i sindikata, što još moram uraditi. Ako on spominje lopovluk vjerovatno bi o tome netko trebao obavijestiti i policiju, jer se tada radi o kaznenom djelu?
  4. Hurus, prošlo je šest dana od mog povratka na posao, a ja eto još radim, borim se i unatoč svim pritiscima i mobingu ništa ne potpisujem. Odlazim sa grčem na posao, jer sad uz moj redovni posao, moram biti stalno na oprezu, što mi se slijedeće pokušava natovariti. Umjesto majčinstva moram brinuti na svoje zdravlje, ali dobro NEMA PREDAJE ! Stalno mislim koji mu je slijedeći potez, pa pokušavam imati spreman odgovor. Imam dva pitanja, ali ne bi željela ovako javne odgovore, jer se bojim, ako su odgovori nepovoljni po mene da ih on ne iskoristi. Postoji li kakva mogućnost kontakta na privatnu mail adresu?
  5. Hurus, eto kakva je sada situacija. Ja sam odbila potpisati sve ugovore, jer nigdje u pisanom obliku nisam dobila nikakvo obrazloženje premještaja ili otkaza. Dobila sam informaciju da poslodavac sprema inventuru za 29.6. (iako je zadnja uspješno završena u 1. mjesecu) Po trgovini prijeti kako ću odgovarati za sav manjak. Odvjetnica mi je rekla da me ne može teretiti, jer sam bila 25 dana na bolovanju. Može li eventualni "namješteni manjak" koristiti kao razlog za premještaj na drugo radno mjesto? Imam još 12 dana starog GO koji nisam iskoristila. Što ako mi to ne želi platiti? Dolazim već četiri dana na posao, a ne mogu pristupiti svom stolu, računalu,...jer tu sjedi novozaposlena osoba. Mogu li uputiti mailom zahtjev poslodavcu da mi omogući rad na mom radnom mjestu? Svoje mailove otvaram na drugom radnom mjestu, ali primječujem da dosta važnih stvari ni ne dobivam. Djelatnici u trgovini su zbunjeni. Načuli su da imaju novog voditelja, ali nitko im ga službeno nije predstavio, pa ni ne znaju koga više slušati. U mom ugovoru stoji voditelj trgovine i mjesto rada, može li me staviti za voditelja naše druge trgovine u susjednom gradu, a da mi pritom ne daje drugi ugovor?
  6. Hvala hurusu na brzom odgovoru. Evo kakva je sada situacija. Poslodavac mi nudi ugovor na neodređeno, za mjesto voditelja smjene, uz znatno smanjena primanja. Nisam dobila pisani odgovor koji je razlog mog premještaja, nego mi je rečeno da je to zbog mog odlaska na bolovanje. Što mi predlažete? Da ne potpišem novi ugovor, prijavim ih inspekciji rada i pokušavam dalje raditi svoj posao koliko mi to poslodavac omogući, ili da potpišem novi ugovor i odradim 8 sati poslove za koje sam zadužena na novom ugovoru? S obzirom da zadnjih nekoliko mjeseci nitko nije imao ugovor za to radno mjesto, malo me brine mogu li oni nakon par mjeseci ukinuti to radno mjesto i dati mi otkaz kao tehnološki višak, ili mi s obzirom na "neodređeno" u tom slučaju moraju ponuditi neko drugo radno mjesto?
  7. Molim vas odgovor na slijedeće pitanje. Imam ugovor na neodređeno vrijeme. Obavještavam poslodavca da krećem u postupak potpomognute oplodnje i uzimam bolovanje. Nakon nekoliko dana raspisan je natječaj za moje radno mjesto, te se ubrzo zapošljava nova osoba. Postupak nije uspio i ja nakon 25 dana obavještavam poslodavca da se vračam na posao. U tom trenutku on mi nudi dvije opcije. Prva da sama dam otkaz jer je moj odlazak na bolovanje neprofesionalna odluka i druga da prihvatim radno mjesto zamjenika novo zaposlene osobe. U proteklom vremenskom razdoblju nikad nije bilo pritužbi na moj rad i uvijek sam izvršavala sve ugovorne obveze. Molim savjet kako postupiti u mom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija