Jump to content

Barbara1234

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma stvar je u tome da se presuda mora sudskim putem promijenit da dijete postane primatelj alimentacije, a majka radi probleme i prijeti ocu ako uplati na dijetetov racun. Ali mene zanima kako stoje stvari s roditeljskim pravima nakon navrsene 18. G, a pogotovo s obzirom da se ona jos uvijek skoluje. Jer majka inzistira da se kcer prijavi u dacki dom i na jos nekim stvarima i pritm govvori da joj je gospoda u centru rekla da moze to zatrazit jer joj je jos skrbnica. Jel to istina ili ne? Mislim meni je logicno da dijete kao punoljetna osoba ima sva prava odlucivanja za sebe
  2. Pa rastavljeni su, otac je i dalje otac. Dijete je jos uvijek u srednjoj skoli. A inace je otac obvezan placat alimentaciju dok ne zavrsi fakultet, ako dijete bude redovan student. Tj godinu dana nakon zavrsetka studiranja ukoliko u om razdoblju ne nade posao Problem nije u ocu, vec u majci.
  3. Pozdrav, trebala bi mi pomoc. Naime, radi se o obitelji, tocnije, samohranoj majci i kceri. Kcer je napunila 18 godina nedavno te ju je majka zbog nesredenih odnosa izbacila iz stana. Ona sada radi, zivi kod prijateljice. Majka nakon razgovora s centrom negira da ju je izbacila te kceri tvrdi kako je ona i dalje njena skrbnica jer je mladi punoljetnik i nalaze joj da si nade smjestaj u dackom domu. Uz to, ne zeli joj dati alimentaciju od oca tvrdeci da pripada njoj kao njenom skrbiku(po presudi o alimentaciji). Zanima me, kako je ureden odnos djeteta i roditelja nakon navrsenja 18. Godine te je li zaista istina da je ona njoj jos uvijek skrbnik te ako je koje su njene ovlasti nakon 18. Godine? Kcer planira podici tuzbu da se preinaci presuda kako bi ona sada bila primatelj alimentacije.
  4. Pozdrav. Moze li se jdoo ikako prebacit u obrt ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija