Jump to content

valentina123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je valentina123 objavio

  1. Poštovanje, Ja sam nezaposlena i želim zaposliti samu sebe. Volim poljoprivredu i imam zemlju sa maslinama, lozom i drugim kulturama te želim osnovati OPG na kojem bi radila kroz cijelu godinu. Takodjer mi je zelja da povremeno radim druge poslove vezane za turizam, publikacije, savjetovanje itd... te razmišljam o osnutku d..-a za te djelatnosti. Kako bi smanjila svoje mjesečne izdatke, imam jedno pitanje. Dali je legalno ako postupnim ovako: 1) Osnujem OPG i prijavim se kao nositelj. Posto sam trenutno nezaposlena, po upisu OPG-a pocnem placati sama svoje doprinose. 2) Zatim osnujem d.. te prijavim sebe kao clana uprave i nezaposlenog direktora. D.. ne bi imao nikoga zaposlenog (na pocetku) niti bi ja kao clan uprave trebala plaćati doprinose (jer ih već plaćam kao nositelj OPG-a). Nadam se da je ovo imalo smisla... Ako ovako nemoguće legalno postupiti molim vas za savjet u vezi realnih alternativa... Hvala unaprijed
  2. Ne znamo. 1891 objekt, odnosno obiteljska kuca, je bila velika 72 ili 86m2 (i tako upisana u kjnige). Sve sto znamo je da poslije drugog svjetskog rata se prestaje koristit kao obiteljska kuca i polako se urusavala I smanjivala za druge potrebe (kao cuvanje tovara). Danas tu postoje samo tragovi vanjskih zidova (za tocnu velicinu nisam sigurna ali se radi o velicini blizu 70m2). Prije dva mjeseca sa katastra smo dobili uvjerenje da je objekt velicine 31m2 izracunato "iz skice izmjere". Nismo sigurni sto to znaci... Od strane trece osobe receno nam je da se vjerojatno radi o izracunu velicine iz avio snimaka iz 1968 (pretpostavljamo kada se objekt koristio u druge svrhe). Nadam se da to pomaze u odgovoru. Ažurirano Takodjer, zidovi koji su ostali su do jedan metar visoki i nema krova.
  3. Pozdrav, prvi put sam na legalisu i nadam se vasoj pomoci (i naravno i da cu i sama bit od pomoci u temema koje razumijem. Ideja za forum je odlicna. Hvala!) Dakle, u posjedu sam cestice zgrade na poljoprivrednom zemljistu (gradjevinska zona je blizu nekoliko metara kao i sve komunalije). Zgrada je evidentirana u katastar 1891 godine pod 72m2, i vodi se kao poljska. U sud je upisana pod 86m2 i vodi se kao stojna. To je bila obiteljska kuca do drugog svjetskog rata odkad je u rusevnom stanju (kasnije koristena za tovare itd). Moju obitelj zanima dali mozemo obnoviti ovu kucu kakva je i bila kad je evidentirana i zivit u njoj kako su I ljudi prije zivili u njoj. Nedavno smo dobili uvjerenje od katastra da je gradjevni objekt poljska kucica sa tlocrtom iz skice izmjere 31m2. Nismo sigurni sto to znaci. Svakako, zanima me mozemo li obnoviti ovu kucu od 72 ili 86m2 i ziviti u njoj? I dali mi mozete reci koji zakoni I clanci uredjuju stare objekte na poljoprivrednom zemljistu? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija