Jump to content

Dalibor R

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a može li majka tako postupati da je pravomoćno sudsko rješenje i da joj je povjereno dijete na odgoj? gledano općenito, puno je takvih situacija i takvih postupaka će biti sve više. nažalost tu ce kao i uvijek djeca trpiti najviše zbog roditeljske sebičnosti,nerealnosti i bez stvarnog stajališta za dobrobiti djeteta. mnoga će djeca biti sudionici ovakvim situacijama. jedino rješenje vidim u promjeni zakona i hitnosti postupaka institucija.
  2. znači da se to smije?da su te radnje dozvoljene i da je je to sasvim normalno?
  3. razumijem. zato sam i postavio temu da što prije napravim sve što je potrebno da ipak traje to što kraće.
  4. Prijavio sam situaciju školi i CZSS.CZSS je proslijedio MUP-u.Ne znam gdje bi prijavio postupak za otmicu djeteta.Na informiranju institucija prvih dana su to svi spominjali ali sada kao da se to izbjegava ili "nije moguće". Jedva sam uspio podnijeti kaznenu prijavu u MUP-u koji će to proslijediti Državnom odvjetništvu ali u Državnom odvjetništvu govore da ne postoji ta mogućnost jer nema pravomoćne presude. Također spominju da to spada pod Hašku konvenciju ali nitko ništa konkretno ne spominje niti poduzima. CZSS je proslijedio potrebnu dokumentaciju Ministarstvu politike i mladih za povratak djeteta u Republiku Hrvatsku ali to nije odrađeno kako treba pa sad Ministarstvo treba poslati upute o kvalitetnom podnesku da bi se proslijedilo Ministarstvu u Njemačkoj. To sada traje skoro mjesec dana a ništa se nikud pomaklo nije. Dijete ima 9 godina.
  5. Pozdrav! Ima slična tema ali ipak je malo drugačija, pa me zanima šta mi je činiti. -Razvod braka i dodjela djeteta još nije okončan. -Na snazi je privremenom mjerom dijete dodijeljeno majci. -Kontakti sa djetetom ocu su određeni utorkom i četvrtkom u trajanju od 4 sata,svako drugi vikend i pola svih školskih praznika i blagdana. -Preko noći dobijem e-mail da je majka preselila sa dijetetom u Njemačku. -Nitko od institucija: - CZSS,sud,škola... nema nikakvih saznanja da je to uopće planiranirano.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija