Jump to content

tomislavwarm

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tomislavwarm objavio

  1. Još nisam imao, da je bio u CZSS prenio mi je prijatelj. Ovaj ili sljedeći tjedan očekujem poziv. Ne znam koliko su ažurni.
  2. Otac se je ponovno oženio i imaju 2 malodobna djeteta. Ne nikad ga nisam prijavljivao jer tada bio dijete (tko zna kako bi pristupio prema meni). Prijavio sam ga jedino policiji prošle godine, ali ne znam kako je postupano. Moja majka je rastavljena od njega i živi odvojeno (drugo mjesto). Tražio je iz CZSS viđanje unuka (svoja zakonska prava).
  3. Stvarno bih Vas molio za savjet u vezi slučaja. Mogu li ikako ishoditi zabranu ili možete li mi barem reći što se smatra za djetetovu dobrobit po zakonu jer ovo sigurno nije dobrobit.
  4. Pozdrav, pišem ovo kao roditelj djeteta pa me interesira kako zaštiti svoje dijete od svog oca: Moj otac (djed) je nagla, egoistična, agresivna i toksična osoba. Uglavnom mene su obilježile pojedine traume iz djetinjstva kojima ne želim da moje dijete bude izloženo. Kao dijete sam dobivao često batine i imao psihičko maltretiranje (od govora da sam glup, majmun da nikad neće od mene biti ništa i druga vrijeđanja). Također u mom djetinjstvu svjedočio sam udaranje majke (šutiranje) od strane oca te hladnokrvo ubijanje moga psa (čekićem) te gaženje autom mačke (isto kućnog ljubimca). Sada kako ima obrt uhvaćen je u ne izdavanju računa te mora platiti određenu svotu novaca. Umjesto da to napravi prebacio je sve na novu, sadašnju suprugu, (otvorila obrt sa istim nazivom na svoje ime) samo na sebi ne bi imao ništa i kako se ne bi mogli naplatiti. Sadašnju suprugu maltretira po istoj šabloni i to tako da je ona bila prisiljena iskočiti iz auta (pri brzini cca 60 km/h). Nazad na sjedištu su bila opet dvoje malodobnih djeteta. Davali su lažne izjave pred policijom kao da se vozila sa drugom osobom (njenom majkom). Imam snimljen razgovor i razmišljam da predam policiji na kažnavanje za davanje lažnih iskaza i u centar socijalne skrbi kako bih spasio braću iz pakla. S svojim ocem ne kontaktiram već 2 i pol godine (prije rođenja djeteta) te ne živim sa njim već 3 i pol godine (otkako sam završio fakultet i zaposlio se). Prošle godine sam htio ostvariti kontakt s ocem tako da sam ga pozvao na vjenčanje što je on meni uredno napisao da mu je bolje da ide raditi nego biti na vjenčanju. Iz toga razloga ga nisam pozvao na krštenje djetata (unuka). Tada se naljutio i došao u crkvu i pred okupljenima cca 10-15 osoba počeo vikati na mene "đubre, smeće, imaš drugog oca sada" gdje je morao intervenirati i velečasni. Poveo je još svoje dvoje malodobnu djecu (jedno je dijete s posebnim potrebama) i pred njima imao takav ispad bijesa (djeca su tome svjedočila). Prijavio sam to policiji iako su me smirivali i govorili da nije potrebno jer je to "obiteljska stvar" (tada nisam živio sa njim 2 godine). Nakon toga počeo mi je slati ultimatume da on želi viđati unuka i da ima pravo te je odbio doći na zakazano mjesto (to je bilo 2019 godine, 7 mjesec). Od tada se nije javljao i sad mu je opet došlo nešto u glavu i traži preko socijalnog centra pravo na viđanje unuka. Meni kao roditelju je dužnost i pravo zaštititi svoje dijete od takvih ispada i ljudi kao što je moj otac (djed). Po meni je psihički nestabilna osoba jer stalno mijenja raspoloženje i njegovi razgovori se svode na ultimatume, ispade bijesa i vikanjem (ako nije po njegovom). Moja supruga i ja želimo dobiti zabranu pristupa za njega. Što se tiče moje ostale braće (punoljetne) družimo se, odlazimo kod bake (moje majke) te smo dobrim odnosima s svima s ženine strane. Molio bih Vas za pomoć i savjete. Lijep pozdrav
  5. Sunčana strana ulice: HRT je odgovorio da prema zakonu o obveznim odnosima račun za hrt pristojbu zastarijeva nakon 1 godine ako nije izdan i da prema tome mogu naplaćivati od 0 do 12 mjeseci unazad, ali da u praksi naplaćuju 6 mjeseci unazad. Zakon o obveznim odnosima Članak 232. Stavak 2 Mislio sam također da si u pravu, ali nakon njihovog odgovora je točno ono što su mi odgovorili. Ah kod nas nije sve obuhvaćeno u jednome zakonu nego imaš više zakona na koje moraš gledati.
  6. Hvala Vam na odgovorima. Moram uzeti sve opcije od one najbolje do one najgore. felixx: Dobio sam uvid da redovito plaća račune i da uredno plaća najamninu na račun vlasnice, ali nikad se nezna kakva je osoba itd... Zanima me još nešto: je li moram sa njim potpisati novi ugovor i je li mogu podići cijenu najma jer plaća 1200 kn u Folnegovicevom naselju, a ja ću morati biti podstanar sljedećih 4 mjeseca. Kako se rješava porez ?
  7. Poštovani, osoba od koje mislim kupiti stan ima podstanara (muškarac cca 45 godina, ne oženjen i nema djece te živi sam u stanu). Naravno da ima ugovor za iznamljivanje stana (najmoprimac) te piše da je "slobodna ugovorena najamnina" na 2 godine tj. do 1.1.2017. godine. Pošto ugovor o iznamljivanju vrijedi sa bivšim (sadašnjim) vlasnikom do 1.1.2017. te je na određeno vrijeme 2 godine mene zanima sljedeće: 1) Prilikom kupnje te nekretnine podstanar mora iseliti automatski van (radi promijene vlasnika) ili ima pravo ostati dok mu ugovor ne istekne do 1.1.2017. 2) Prenosi li se ugovor na mene pa sam dužan uz to i plaćati porez ??! 3) Prilikom kupnje stana da mu oduzmem prebivalište u tom stanu pa da potražim pomoć pri izbacivanju Uz to da još ne znam kako će podstanar reagirati , možda iseli, a možda će tjerati inat. LP
  8. Dobro, vidim da još nisam dobio odgovor je li postoji način da dobijem kopiju tabularne izjave ?
  9. Kupoprodajna cijena je u potpunosti isplaćena. Tabularnu izjavu sam morao dati u grutovnicu da bih se mogao upisati u zemljišne knjige. Uglavnom tražim bolju kopiju tabularne izjave jer gospođe u grutovnici uzmu knjigu i kopiraju ih (ne vade spis nego bunt od 4-5 kg stave na skener i pokušaju skenirati gdje ispadne jako ružno i nečitljivi kutevi papira). Što se tiče kupoprodajnog ugovora imam ga kod sebe (orginal). Tabularna izjava je bila samo jedna za sva tri prodavatelja. Uglavnom nisu ispoštovali oko jedne čestice koju mi osporavaju da sam uopće kupio od više vlasnika. U tabularnoj izjavi piše da sam ih isplatio u cijelosti i da imam pravu na tu česticu za koju se sporimo (isto kao u kupoprodajnom ugovoru). Prvostupanjski sud mi je uzeo cijelu česticu pa sad se žalim na drugostupanjski sud, ujedno pokrećem kaznenu prijavu radi prijevare i poništenje cijelog kupoprodajnog jer ja nisam bio jedini kupac nego sam dijelio određene čestice za prijateljem. Nakon osporavanja jedne (moje) čestice meni ne preostaje puno zemlje. Obrazloženje suda je da pred javnim bilježnikom sam novce dao samo jednoj osobi koja ga je i prebrojala, a ne svim suvlasnicima (3) te su izjavili na sudu kako je samo jedan od njih primio novce te ostala dvojica nisu. Isto tako navode kako je cijela čestica ušla "omaškom",a u kupoprodajnom ugovoru i na tabularnoj izjavi stoji kako sam kupio (podebljano) CIJELE čestice i da mi njih predaju također u posjed. Da ne bi bilo zabune, kupoprodajni ugovor nisam ja sastavljao nego prodavatelji, također su sastavljali i tabularnu izjavu koja je ovjerena prilikom isplate zadnjeg dijela kupoprodajnog ugovor gdje piše da sam svu troicu isplatio u cijelosti. Uglavnom ja kao kupovatelj nemam pravo otići kod javnog bilježnika te zatražiti ovjerenu kopiju tabularne izjave jer moj potpis tamo nije ovjeren.Ponavljam tabularna izjava je ovjerena prilikom davanja zadnjeg dijela novaca kupoprodajnog ugovora.
  10. Dobro, a što ako osobi koja je prodala ne ide u korist kupoprodajni ugovor i tabularna izjava jer se radi da je već postupak na sudu. Nisu ispoštovali cijeli kupoprodajni ugovor jer osporavaju određenu česticu da su prodali ?! Znači ja ne mogu dobiti tabularnu izjavu bez njih, a oni ne žele dati punomoć. Kako se sad to rješava ? Ne razumijem ovo neposredno i posredno. Uglavnom ako sam ja kupac ja sam neposredno u kupoprodajnom ugovoru jer moj potpis nije ovjeren nego samo prodavatelja ??!
  11. Javni bilježnik Jadranka K. nije htjela dati ovjerenu kopiju kupoprodajnog ugovora radi toga što moj potpis kao kupovatelj nije ovjeren. Našao sam u Zakon o javnom bilježništvu ovo: Članak 93. Govori kako samo oni koji su ovjerili kupoprodajni ugovor ( prodavatelji) imaju pravo tražiti kopiju ovjerenog kupoprodajnog ugovora dok ostali (koji su bili kao kupovatelji ili neka treća neposredna strana) nemaju nikakve ovlasti tražiti kopiju kupoprodajnog ugovora. Članak 95. govori o tome kako svatko tko sudjeluje u ugovoru (spisu) ili radilo se to o nekom poslu ima pravo zatražiti kopiju ovjerenog spisa (ugovor ...) Uglavnom ja kao kupac nemam pravo tražiti ovjerenu kopiju kod javnog bilježnika da mi izlista iz svoje baze podataka. Poziva se na članak 93. , a ja na članak 95., ali pošto ja nisam u toj svrsi da odlučujem tko je u pravu odbila me je. Jeli postoji nekako da dobijem ovjereni kupoprodajni ugovor ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija