Jump to content

milenkomilicevic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da sud odbacuje moju zalbu na presudu prvostupanjskog suda jer nisam dokazao u kolikom sam omjeru sudjelovao u gradnji kuce to jest nisamtrazio vjestaka a posto je kuca na njenom terenu ne moze biti pola pola podjela kako sam trazio i zato sud odbija moju zalbu.Ne pise nista vise ni pravni lijek ni revizijanista.A kuca je bilasagradjena kada joj je mati zemljiste poklonila sve papire smo sredili da se moze ona upisati i na gradjevinskoj dozvoli.Sve sam poslao sve dokaze barem 100 papira sud niti jedan nije uzeo u obzir nego i dalje da je kuca na njenom da ne mogu biti vlasnik polovine i da nisam pozvao vjestaka da utvrdi koliko je ko ulozio i zbog toga odbija moju zalbu.Nepravedno jer sud je pristran .Da li da ponovo tuzim pa drugacije formulisem tuzbu da li da ulozim reviziju ili da trazim ponavljanje postupka jer imam nove dokaze a zahtijevat cu i tog vjestaka .
  2. Ja sam se sam zastupao a tuzenoj je dolazila vjezbenica .Sud je bio pristran preocito je jer ja sam imao sve dokaze na pspirima ona samo jednog svjedoka .I tuzenica i taj svjedok su lagali da od kuce nije postojalo nista osim zidovi a ja sam pronasao slike ali naknadno kad ih nusam mogao upotrijebiti gdje je kuca vec sagradjena i ucrtana u katastarski plan vec 1985 god.kasnije je i nadogradjuvana i za to imam dikaze ali sud je samo razmotrio to sto jecispod kuce njeno zemljiste.Drugo nista nije uzeto u obzir niti laz svjedoka niti ociti dokazi i ugovori sa ljudima koji su mi kucu gradili i u kojima je tuzenica uvijek bila supotpisnik
  3. Ja sam placao troskove koji me je sud pitao u vrijednosti od 5000 kn.Sam sam izlazio na sud i nikad mi sudac nije predlozio niti napomenuo da ucinim neku stvar glede svoje koristi napr. vjestacenje ili dr.Na glavnu raspravu dolazila je vjezbenica koja nije imala pojma o slucaju samo je dosla da popise troskove
  4. Molim vas za odgovor jer to je nepravda koja mi je nanesena i od strane mame moje supruge bivse i od strane suda koji se cini pristran i bez obzira na hrpe dokaza koje sam im slao..Imam i nove dokaze koje prije nisam imao ali sam ih pribavio da je kuca bila na terenu 8 godina prije darovnog ugovora.
  5. Da rijesen je ulazem reviziju ili trazim ponavljanje postupka
  6. U bracnoj zajednici sam 1979 godine poceo graditi kucu i kad je bila izgradjena mijoj sada bivsoj supruzi njena mama darovnim ugovorom 1988.god. poklanja zemlju na kojij je vec kuca.Posto papiri nisu bili cisti morali smo prvo diopo dio zemljista sudsku dobiti i na isnovu darivnog ugovora upise se moja ssupruga.Sada kad ja trazim polovinu kuce zupanijski sud odbija tvrdteci da nemam pravo na pola jer je teren njezin.Imao sam povjerenje gradecivtu kucu u suprugu i u njenu mamu dozvolio sam i gradjevinsku dizvolu na njeno ime ne znajuci naravbo da cu seod nje razvesti i morati dikazivati cak da sam kucu i gradii mada sam sam radii prvuh sest godina gradnje i imam sve papirnate dokaze a ona samo rodbin za svjedoke.Molim za pomoc.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija