Jump to content

odaiko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prometna nesreca, udarac automobila. Imao sam srece da je lom bio bez pomaka, pa sam izbjegao operaciju, no trebalo mi je godinu dana vjezbi i terapija da prestanu bolovi i da se mogu njime normalno koristiti. Kad kazem da sam sada OK, prija mjessec dva prestali su bolovi, no snaga i potpuni raspon kretanj se jos razradjuje. Uz glezanj u nutar tih godinu imao sam problema i tretirali su mi i vrat, ruke, te jos uvijek nemogu na jednu stranu do kraja okrenuti glavu, ali je skoro dobro. I oporavkom gleznja, otkrilo se ogranicenos savijanja koljena iste noge. Mislim da bi to bilo sve.
  2. Postoji li u nasoj ultrapravednoj drzavi zakon po kojemu pravna osoba ima barem minimalne obaveze? Prica ide ovako, dodjem u web studio, predocim im razradjene potrebe projekta u kojima su definirani svi potrebni djelovi i uputim ih na postojeci web da vide detaljnije primjere koja je kolicina podataka po modulima u pitanju. Nedugo zatim, dobijem ponudu koju prihvacam i isporucujem ujedno i dodatni materijal (logotip i slicno). Nakon cca 3 mjeseca, natezanja konacno se pocne raditi, dakle ne da web pocne raditi vec se pocne raditi. Uz nesto daljnih natezanja prva verzija osvane u roku nekih mjesec dana, od kada do danas djelovi ne rade, greske u programskom djelu se rjesavaju kad operater naleti na njih, ko se uopce rijese. Nakon svakog sastanka prodje barem mjesec dana da se uopce jave, konstantno izmisljavaju nemoguce isprike, da bi nedavno trazili da se web doplati i da se placa odrzavanje koje oni u biti ne rade i koje uopce nije dogovoreno. U biti nikada nisu isporucili kompletan proizvod i sada je doslo do situacije kada ucjenjuju i obecavaju da ce podmirivanjem povecane cijene web biti u potpunoj funkciji. Iako to samo po sebi pojasnjava njihov nacin rada, cak sam i na to pristao i dogovorio da se naprave i dodatne korekcije no u njihovom vec dobrom maniru oni se uopce ne javljaju. Ne preostaje mi nista drugo vec ocekivati da i nakon sljedeceg placanja web nece biti u potpunosti funkcionalan i samim tim ispravan. Gubike vremena telefoniranja i uzaludnih sastanaka, nemogucnost da se web koristi za zaradu kako bi trebalo, stvara enormne troskove i jedino rjesenje mi je da nadjem novi web studio sto ujedno znaci i nove troskove. Ima li ljeka protiv takvih ucjenjivaca i pravnih osoba za koje poslovna etika ne postoji? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
  3. Imali tko ideju kolika je okvirna odsteta za slomljeni glezanj? srdacno zahvaljujem
  4. jeli sudski process stvarno traje toliko dugo, 5 godina?
  5. Skraćeno, imao sam prometnu nesreću, nisam kriv, drugi sudionik je osuđen kao 100posto krivac. Imao sam i ozljedu, sa rehabilitacijom cca 1 godina sad sam OK, ne još 100 posto funkcionalan ali OK. Imam odvjetnika koji radi na mom slučaju ali mi sve to izgleda nekako sa nula posto truda. Naime imam značajnu materijalnu štetu, oko 45.000kn. Osiguranje krivca, na tu štetu odgovara ponudom u visini cca trećine iznosa. Po svim objašnjenjima mog odvjetnika imam dvije opcije ili prihvatiti te novce ili pak ići u proces od 5 godina suđenja. Pa je sad moje pitanje, nisam krivac, mene je netko iz čista mira ljepo udesio i napravio mi značajnu štetu, i ja sada moram snositi dvije trećine materijalnih troškova ili sam financirati, tj. kreditirati osiguranje na 5 godina vlastitim financiranjem popravka. Jeli zakon stvarno takav da od mene radi budalu dok u isto vrijeme štiti osuđenog krivca/njegovo osiguranje ili moj odvjetnik baš i ne radi sve što bi trebao? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija