Jump to content

Nanook6

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me par stvari vezano uz situaciju podjele imovine ostavitelja među potomcima. Radi se o tome što moja majka i ja živimo u stanu koji glasi na mog pokojnog djeda, uskoro bi trebalo biti održano ostavinsko ročište, no osim moje majke nasljednikom se smatra i moj ujak, koji već 3 godine ne živi sa nama u zajedničkom kućanstvu jer smo ga morale prijaviti radi obiteljskog nasilja te je temeljem sudske odluke imao zabranu prilaska i zabranu ometanja 6 mjeseci, te nakon nekoliko dana nakon što je dobio sudsko rješenje se odselio iz stana. Budući da smo se moja majka i ja brinulbrinule djedu do smrti, te iako nije bio potpisan nikakav ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, da li bi bilo moguće da se stan dodjeli mojoj majci ili se svejedno dijeli po pola među ostaviteljevim potomcima?
  2. U redu, puno Vam hvala na Vašoj pomoći. Nisam bio u mogućnosti otvoriti link koji ste objavili jer sam na mobitelu.
  3. U slučaju da sud utvrdi da postoje opravdani razlozi za isključenje iz suvlasničke zajednice, da li u tom slučaju sud isplaćuje naknadu tom stanaru i u kolikoj visini?
  4. Pozdrav, zanimaju me par stvari vezano uz isključenje suvlasnika iz suvlasničke zajednice te prava vlasništva nad dijelom nekretnine na kojoj je uspostavljeno etažno vlasništvo. Naime, u stambenoj zgradi predstavnik stanara pokušava izbaciti stanara iz njegovog stana, tj. dijela etažnog vlasništva nad kojim ima upisano pravo vlasništva. Razlog zašto predstavnik želi izbaciti stanara jest to što u stanu drži veći broj kućnih ljubimaca, koji imaju više nego adekvatne uvjete za život i ne ometaju druge stanare, no predstavnik stanara širi glasine kako je njegovo zdravlje ugroženo radi tih kućnih ljubimaca, i ima krug stanara koji su voljni lažno svjedočiti kako je to istina, i namjeravaju poduzeti takve mjere da se taj stanar izbaci iz njegovog vlastitiog stana. Zanima me je li moguće izbaciti tj. isključiti stanara stambene zgrade iz suvlasničke zajednice, i u tom slučaju koja su prava tog izbačenog stanara?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija