Jump to content

Nanook6

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Nanook6 objavio

  1. Pozdrav, zanima me par stvari vezano uz situaciju podjele imovine ostavitelja među potomcima.

    Radi se o tome što moja majka i ja živimo u stanu koji glasi na mog pokojnog djeda, uskoro bi trebalo biti održano ostavinsko ročište, no osim moje majke nasljednikom se smatra i moj ujak, koji već 3 godine ne živi sa nama u zajedničkom kućanstvu jer smo ga morale prijaviti radi obiteljskog nasilja te je temeljem sudske odluke imao zabranu prilaska i zabranu ometanja 6 mjeseci, te nakon nekoliko dana nakon što je dobio sudsko rješenje se odselio iz stana. Budući da smo se moja majka i ja brinulbrinule djedu do smrti, te iako nije bio potpisan nikakav ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, da li bi bilo moguće da se stan dodjeli mojoj majci ili se svejedno dijeli po pola među ostaviteljevim potomcima?

  2. Pozdrav, zanimaju me par stvari vezano uz isključenje suvlasnika iz suvlasničke zajednice te prava vlasništva nad dijelom nekretnine na kojoj je uspostavljeno etažno vlasništvo.

    Naime, u stambenoj zgradi predstavnik stanara pokušava izbaciti stanara iz njegovog stana, tj. dijela etažnog vlasništva nad kojim ima upisano pravo vlasništva.

    Razlog zašto predstavnik želi izbaciti stanara jest to što u stanu drži veći broj kućnih ljubimaca, koji imaju više nego adekvatne uvjete za život i ne ometaju druge stanare, no predstavnik stanara širi glasine kako je njegovo zdravlje ugroženo radi tih kućnih ljubimaca, i ima krug stanara koji su voljni lažno svjedočiti kako je to istina, i namjeravaju poduzeti takve mjere da se taj stanar izbaci iz njegovog vlastitiog stana.

    Zanima me je li moguće izbaciti tj. isključiti stanara stambene zgrade iz suvlasničke zajednice, i u tom slučaju koja su prava tog izbačenog stanara?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija