Jump to content

HDMI

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Moj pokojni djed je od sredine 1960-ih do svoje smrti koncem 2016. posjedovao traktor IMT 533 i prikolicu. Nikada nije imao vlasnički list, niti je traktor ikada registriran. Nakon Oluje, odlučio je da se vrati u Hrvatsku, te mu je carinski organ SRJ 2000. u Somboru izdao vlasnički list, da bi mogao uvesti traktor u Hrvatsku pri povratku. Za prikolicu ne postoje papiri ( možda je i ona navedena na vl. listu sa traktorom ). Zanima me, može li javni bilježnik uvažiti takav dokument, i na osnovu toga uvesti traktor u ostavinsku masu, pa da ja na osnovu rješenja o nasljeđivanju postanem vlasnik? Ukoliko ne, može li se na neki drugi način uspostaviti zakonito vlasništvo nad traktorom ( državina? ) uz svjedoke? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Prije par mjeseci smo se obraćali Vodoprivredi, i odgovor je baš takav- "Nema se novca", "Ukoliko bude sredstava"...Nisu obraćali pažnju čak ni kada je grom oborio drvo i potpuno zaprečio potok.Sami smo čistili. Postupiću baš kao što ste napisali. Mnogo Vam hvlala na odgovoru!
  3. Znači, u biti imamo pravo to uraditi, samo nije navedeno ništa oko suglasnosti, što valjda znači da suglasnost nije ni potrebna. Još samo treba naći način objasniti to policiji. Hvala na brzom odgovoru.
  4. Bok svima, novi sam na forumu, i naravno, imam pitanje: Imamo seosko imanje, koje od susjedovog imanja dijeli potok, koji je valjda u nadležnosti Voda, a koji sve više mjenja tok i "potkopava" i sužava naš put/prolaz do bašte (potok je na nižoj nadmorskoj visini od naše livade).Susjedu to naravno odgovara.Rođak je prije neki dan pokušao bagerom sanirati, i malo promjeniti tok potoka, nakon čega je stigla policija (po susjedovom pozivu) i naredila da se bagerom sve vrati u pređašnje stanje. Moje pitanje glasi: Kome se prvo obratiti, vodama? (Katastarski, potok i obale se vode na RH) i što tražiti od voda, i što nakon toga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija