Jump to content

dunja123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na odgovoru! U ponedjeljak ću nazvati odvjetnički ured, a probati i u Poreznoj saznati što je točno prije ovršeno, koji točno računi. Nadam se da ću uspjeti. Šteta je što doma to ne mogu više pronači. I još nešto.. Rješenje o ovrsi nisam nikad niti dobila. Jedino ako se ovaj dopis štosam sad dobila od odvjetničkog ureda smatra Rješenjm. Također postupak su mogli odavno dovršiti jer je suprug umro prošle godine. No što je tu je, u ponedjeljak zovem...
  2. Molim za savjet! Danas sam dobila dopis od Odvjetničkog ureda Leko i partneri u kojem prijete ovrhom za račune pristojbe HTV-u iz 2010.g.(navodno 3 računa, piše od listopada do prosinca 2010.) koji su glasili na pokojnog supruga. Citirat ću jedan odlomak dopisa: " Obavještavamo kako na 30.05.2016.g. potraživanje naše stranke s osnova rješenja o ovrsi javnog bilježnika Joze Rotima u Zagrebu od dana 11.07.2011.g. pod posl.br. OVRV-5708/11 spram pokojnog kao ovršenika iznosi ukupno 702,44 kn, sa daljnjim tijekom zatezne kamate do konačne isplate duga" Nažalost kako mi je suprug umro prošle godine, sad ne mogu naći papire od ovrhe za HRT Odvjetničkog ureda Hanžeković, koji je proveo ovrhu za također 2 ili 3 računa iz 2010. g., čega se dobro sjećam. Sad sumnjam da se radi o istim računima. Naveli su neki broj na koji moram uplatiti, u kojem roku ne piše, ali zato piše ovako: "Napominjemo da ukoliko uplatu ne izvršite na gore opisani način odnosno ukoliko nas ne obavijestite o izvršenim uplatama, naše društvo će pokrenuti postupak za naplatu navedenog potraživanja iz vaše plaće/mirovine, odnosno iz vaše ostale cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, za koje postupke raspolažemo preciznim podacima i imamo sva potrebna ovlaštenja." Prestrašno, da se smrzneš kako je sročeno. Dobro se sjećam kad je bila ta ovrha za račune iz 2010.g. (što je bilo par godina kasnije, sad se više ne mogu sjetiti koje godine točno) da sam zvala i Odvjetnički ured Hanžeković i HRT i nakon što smo za 3 računa morali platiti sve troškove dvije ovrhe, dakle duplo, da su nam rekli da više nikakvog duga nema, sad odjednom ponovo!! NE RAZUMIJEM??!! ŠTA NAPRAVITI??
  3. Poštovani, može li mi netko odgovoriti kako se zaštiti od moguće ovrhe... Evo o čemu se radi... Pokojni suprug bio je davno (jako davno) jamac jednom čovjeku za auto. Ovaj to nije platio pa se auto kuća naplatila od Croatia osiguranja. U 3. mj. ove ogdine, točno kad mi je suprug umro, nađem u pošt.sandučiću obavijest da nešto podignem s pošte ( na suprugovo ime!). U pošti kažem da je mi je suprug preminuo i žena kaže onda vam to ne mogu dati nego ćemo vratiti na sud, a vi ako imate koga na sudu raspitajte se o čemu se radi (bila sam zabrinuta naravno). To sam i učinila i saznala preko poznanice da se radi o ovrhi od Cro.osiguranja za taj auto za koji je muž bio jamac i kaže mi da će sud to sad vratiti u CO, a što će biti dalje ne zna. Nakon ostavinske rasprave, kad sam mogla dobiti uvid u suprugov bankovni račun itd. trebala sam pokriti minus na tekućem, što sam baš jučer i napravila, no u banci mi kažu da ne mogu zatvoriti račun jer stoji blokada. U FINI kažu to isto (s računa nije ništa uzeto, jedino su kao rezervirani neki novci oko tisuću kuna, po toj blokadi, to su mi također rekli u banci). Zanima me kako skinuti tu blokadu da mogu zatvoriti račun, te kako se zaštiti od moguće ponovne ovrhe CO mene kao nasljednika jamca ili mog sina, koji će primati očevu mirovinu. Usput dobila sam i otkaz tako da me strah da nas ne ovrše.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija