Jump to content

bakulica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo i mene s Go.. Vlasnici cijele te kuće, su njih nekoliko brače, mislim troje ili četvero. Stanova je 4 i 2 prostora u prizemlju. Oni su svi umrli, sad su se javili navodni nasljednici. Koji se nisu uknjižili još, neznam ni dali su pokrenuli postupak. Nema nikakvih tereta na nekretninu, ni hipoteke ni sl. Samo zabilješka da je moj dečko pokrenuo taj postupak. Pitanje je, dali on sada, nakon 33 godine života u jednom od tih stanova ima kakva prava i koja su. Dali smije preseliti u Zagreb i kako da ne izgubi ta prava?
  2. da... jasno mi je.. hvala a dali baš ON mora tu živjeti ili može recimo njegova sestra a da on preseli u zg i ostavi prebivalište na toj adresi, kakva su mu prava u tom slučaju, dali ona prestaju ako više tu nije fizički (on je u tom stanu preko 30 god)? dali gubi ono pravo prvokupa u tom slučaju?
  3. Vezano za sve ovo, ti tzv. navodni nasljednici ako to i jesu su zapasli dole u zgradi jednu prostoriju, koju smo također koristili (kao šupu) uz stan, samo su ušli i promijenili vrata! i sve naše stvari bacili! E sad je pitanje pa dali oni to mogu napraviti i sa stanom?!! Dali moj dečko mora tamo živjeti i dalje u toj nekretnini dok se sve to ne razriješi (čujem da kolegica ima isti slučaj u slavoniji i kaže da taj proces traje već nekoliko desetaka godina..)? On bi se preselio u Zg ali se boji da ne ostane i bez toga? Dali se ima zašto bojat?! I što napraviti? Molim Vas, očajni smo več..
  4. prvo, hvala na odgovoru! i meni je iskreno bilo čudno kako su se baš sad pojavili.. koji bi tu bio interes odvjetnika? taj kojemu smo plaćali nije bio s njima u rodu, neki prijatelj, ko zna možda je i to bila muljaža možda je i on iskoristio situaciju s obzirom da je nestao kad smo ga doslovce "otjerali". dobro.. čekamo da se uknjiže
  5. evo ovako, vlasnici su se pojavili, i sada polažu neka prava na tu nekretninu.. ?? naravno to su nasljednici koji nisu niti uknjiženi.. ima ih nekoliko, nije jedan, i žele prodati, kažu da će prvo ponuditi tim ljudim ( nama i ostalima) koji žive unutra. dali imamo ikakva prava sada? kakva su ako ih imamo i po kojoj cijeni možemo to otkupit?
  6. ajde još netko nešto sigurno zna? pliiiiz
  7. uzeli smo odvjetnika, navodno je dobar, dali smo mu papire i geometar je uzeo mjere, a "druga strana" je dobila zakonskog predstavnika, skrbnika kako se to već zove.. sad čekamo, na pitannje kolko će nas to koštat samo odgovaraju, ne brinite se riješit ćemo mi to.. šta im to znači?! on nam riješava i neke druge stvari (kod kojih očekujemo odštetu) pa valjda računa s nekim prebijanjem... kolko to može koštat? i trajat?
  8. da, toga nas je i strah, da bi to moglo trajati i koštati a na kraju "tresla se brda rodio se miš"... vlasnici su brača (njih 5-6) i nezna im se trenutna adresa, u Argentini su, i mislim da više nisu živi jer je puno vremena prošlo. Nema ni nasljednika u RH, nemožemo s nikim stupit u kontakt. Nigdje ne piše da su u Argentini, to je priča koja se priča između nas koji tu živimo, to ne piše nigdje.
  9. molim vas za savijet i informaciju. Ta kuća je privatno vlasništvo nekoliko brače, koji su netragom nestali iz RH prije 50ak godina. U njoj je nekoliko stanova, tu žive različite obitelji već par generacija,pa i moja. Neko vrijeme smo plaćali najamninu, sad već preko 30 godina niti to jer nemamo kome. Kako se upisati kao vlasnik, odvjetnik je spominjao tužbu, skrbnika... je li to moguće ili je samo papilova? koliko bi taj postupak trajao i prije svega koštao? hvala
  10. ja sm bila suvozać, bila je noć, on je također ozljeđen, 22.10.07. imam ja prvo ročište
  11. prije dvije godine u saobračajnoj nesreći sam ozljedila nogu (unutarnji prijelom) i imam veliki ožiljak (preko cijene potkoljenice), u osiguranju nakon što su mi ispričali da ću vjerojatno jednog dana izgubiti pokretljivost tog zgloba dali su mi 5% invalidnosti i jadnu odštetu. Tužila sam ceste jer je sudar prouzročio šljunak na cesti. Ali vozač koji je upravljao motorom je imao alkohola. I on je tužio ceste, ali svaki slučaj je za sebe, tako kaže moj odvjetnik. Kolike su mi šanse, meni i njemu i koliko će taj spor još trajati, 10 godina?
  12. 2005 (7.mj) nakon pada s motora na kojemu sam bila putnik, suvozać, slomila sam nogu i 7mjeseci bila na bolovanju uz lječenje, imala sam dopunsko pa je teklo bez dodatnih troškova. Vozać je također imao prijelome ali bez dopunskog plaćao je liječenje. Napuhao je nešto sitno jer je pola sata prije nesreće popio pivu. Inaće pali smo jer je cesta bila puna šljunka, i podigli smo tužbu protiv ceste. Gliser nas je s otoka prebacio na obalu. Došla mu je prijava od policije na 6000kn, žalili smo se i čekamo riješenje, nadamo se zastari. Ali nedavno (prije dva tjedna) je došlo pismo od Jadranskog osiguranja (osiguranje motora) gdje stoji da je HZZO Split (vozać je iz Splita, ja sam iz Zagreba) teretio njih, Jadransko osiguranje za skoro 13000kn te sada oni (s obzirom da je bio pod alkoholom) terete njega. Za šta? Ima li tu šanse za oprost? Skoro se ubiješ i joj plaćaš 20.000Kn?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija