Jump to content

Liilli

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru...svoj ću poslati čim dođem doma budući da je poduže za pisati a na poslu sam:)
  2. Pozdrav svima! Evo mene opet . Dakle, na Centru smo se dogovorili (uvjetno rečeno) za susrete i druženja oca s djetetom. No problem je u tome što sam ja bila uvjetovana i morala sam pristati na te susrete iako se ne slažem sa istima. Rasprava još nije zakazana (biti će uskoro). Moje pitanje bi bilo...mogu li ja sutkinji na licu mjesta objasniti što se točno dogodilo ili će se ona strogo držati odluke Centra kako smo se otac i ja usuglasili?
  3. Naprimjer koji? Uviđam da pitanje (pretpostavljam da ste vidjeli i moje prijasnje postove nevezane za ovu temu), zvuci kao da zelim napakostiti bivsem....ali mogla sam to i ranije napraviti, tj. prije godinu i vise kada smo se rastali...sada sam hladne glave i zaista nije posteno (kad pogledam ljude koje poznajem i krvavo zarade svaku kunu svojim radom i placanjem poreza drzavi), da netko vec godinama vara drzavu... Pustimo na stranu nase odnose i to jel se ja osvecujem ili ne ali tko ce tome stati na kraj?
  4. A sto bi rekli na to da je otac u 12.mj prosle godine kupio djetetu Evo tv (na promotivnoj akciji), u 4.mj mu je iskopcao programe, da bi mu prije mjesec dana ponovno ukopcao te iste programe (tocnije crtice jer mene tv ne zanima), i na koncu, jucer je trazio da mu ja vratim uredaj...taj isti otac je vidao svoje dijete par mjeseci, pa ga tri mjeseca nije vidio, pa se opet sjetio da je otac, pa ga mjesec dana opet nije htio..a da se ne vracam na ovo ljeto (sto je i tema ovog posta) i na to kako je u CZZS izjavio kako nikada nije htio dijete i, citiram "se ne osjeca dobro u ulozi oca", a sada izigrava oca stoljeca. Da, ima tu jos dosta toga, od neplacanja alimentacije, do pisljivih 25kn kada djetetu nije htio platiti predstavu u djecjem vrticu nego je tetu skoro zatukao kada ga je trazila novce, pazite, pred ocima svoga djeteta i ocima druge djecice iz grupe. Kad sam se vec dotakla alimentacije, ima 4 puta vecu placu od mene, plus sto svira (na crno), tako da on alimentaciju zaradi u jednoj-dvije (1.000,00kn) svirke. I da, prostituira se (imam dokaze) i vodi te zene u stan gdje bi dijete trebalo spavati...otuda ono da nema vikenda niti ljetnih praznika u presudi..uz to sto je sam trazio od Centra da ne zeli..iako se sada predomislo i "odrastao" (a vozi bijesog dvosjeda) i digao tuzbu da bi on cesca druzenja uz mjesec dana ljetnih praznika...a druzenja ne zeli vikendom (od petka do nedjelje), nego od nedjelje 13 do ponedjeljka da dijete vodi u vrtic. Oprostite na duzem pisanju, malo mi se sve skupilo pa sam se, eto, ruzno receno, tu istresla.
  5. Postovani, ne znam jesam li izabrala dobru rubriku za postaviti pitanje. Nadam se da jesam. Naime, moze li se negdje, nekome, prijaviti tamburaski sastav koji ne prijavljuje porez i svira (skoro svaki vikend), na crno. O svotama necu niti govoriti.
  6. Nisam se dugo javljala i zahvaljujem se svima na odgovorima i podrsci. Ja sam naravno, postupila onako kako je u interesu djeteta. Obavijesila sam PISMENIM putem oca, njegovog odvjetnika i Centar da je dijete na moru..ne trebam niti napominjati da se otac tome usprotivio i kao "kaznu", nije dolazio po dijete od 21.7., niti ga zove niti pita za malenog. Uza sve to, u presudi mi ne pise da sam ja zakonski zastupnik djeteta zbog cega imam problema prilikom upisa (premjestaja iz jednog vrtica u drugi koji nam je, doslovno dvije minute od kuce), iz rezloga sto traze potpis oba roditelja a otac ne zeli potpisati da je suglasan da se dijete prebaci..pa sad jadno dijete ispasta a toliko se veselio sto ce ici u vrtic do kuce (uostalom, tu ce ici i u skolu za koju godinu i svakako bi mu bilo manje stresno sada se skompati sa djecom sa kojom ce dijeliti skolske klupe nego za dvije godine da ga "bacim" odnikud u novu sredinu). Bilo kako bilo, borim se, NEMA PREDAJE
  7. Hvala vam svima na rijecima podrske, znace mi puno! Danas je naravno on zvao soc.radnicu i za razliku od prijasnjih razgovora, bila je susretljiva i imam osjecaj da je suosjecala samnom..ugl. rekao je da ce pokrenuti ovrhu nad djetetom tj.da ce me prijaviti na policiju...ja sam lijepo u pismu napisala da u zamjenu za djetetov godisnji nudim dan koji zeli i sate koji su mu uskraceni...sto sada to znaci "ovrha nad djetetom" (malo sam van tih okvira zakona jer sam sva izgubljena i pod stresom da ne mogu vjerovat da tako zlocesta osoba hoda ovim svijetom). Mislim, glupo je pitanje i vjerojatno nece, ali postoji li sansa da on u pratnji policije ode do djeteta i uzme ga? Oprostite na takvim nebuloznim pitanjima ali mene je moja sefica (starija gospodja) ucila da nema glupih pitanja, nego samo glupih odgovora
  8. Odgovorio mi je pismeno..on pokupi dijete u djecjem vrticu i vraca ga kod mcdonaldsa gdje ga ja preuzimam..tako pise u presudi..dakle, svaki utorak i cetvrtak od 14-16:15. Nigdje ne pisu ljetni, odnosno zimski praznici kao sto ne pise da ima pravo na vikende ili spavanje kod tate..samo taj utorak i cetvrtak...ja sam dijete poslala na selo iz ovog pakla od temperature a i jedini je od svoje grupe u vrticu..pa ne pada mi na pamet vracati se u Zg zbog ta dva sata..sto mi on moze? Dobila sam na kraju odvjetnicu i rekla mi je da ga prijavim policiji za uznemiravanje.sto naravno, nisam napravila..dosta mi je tuzakanja i svega..samo hocu miran zivot i da dijete ima djetinstvo kakvo zasluzuje i to je sve..a sada zakonski..sto mi moze napraviti bilo tko (policija, Centar) zato sto se nisam drzala presude a obavijestila sam sve pismenim putem? Moja odvjetnica kaze da mi ne moze nitko nista a opet ona mi je rekla i za ono sto sam na pocetku napisala (zbog cega sam se i javila tu), tako da mi ona i nije bas mjerodavna po tome pitanju.
  9. Dakle, nakon sto sam poslala preporucenu postu, ocu djeteta, njegovom odvjetniku i soc.radnici, upravo sam dobila odgovor od oca da ne zeli pustiti dijete na godisnji odmor na sto sam ja odgovorila (u afektu jer me iznacio totalno iz takta) da sam ga obavijestila i da neka me tuzi na policiju, da sam spremna ici i u zatvor ali ce se dijete odmoriti od vrtica jer ima pravo na to (iako ne pise u presudi). Moje pitanje je (posto mi se odvjetnica ne javlja), sto on sada moze napraviti? Hocu li dobiti kakvu kaznu (novcanu ili kaznu zatvora) i kome da se obratim, Sudu ili (policiju sam zvala i rekli su mi da oni nisu odgovorni za to da se javim soc.radnici no ona takoder pere ruke od svega).
  10. Upravo sam poslušala Vaš savjet i napisala te to poslala gospodinu, njegovom odvjetniku i socijalnoj radnici.. hvala Vam
  11. Dijete je staro 5 godina (za tri dana Ažurirano U CZSS su mi rekli da se otac i ja dogovorimo da ona tu nista ne moze..a preko zime (dakle, jos nije bilo govora o nikakvim praznicima), soc.radnica mi je rekla DA, DA dijete MORA ici na praznike, samo se vi meni obratite prije nego planirate ici..tocno ovim rijecima! Da bi, sada kada je doslo do toga rekla, ja nemam nista s tim, to dogovarate s ocem
  12. Presuda je pravomoćna od 11.2014. Ažurirano Svi dogovori sa dotičnim gospodinom su nemogući.. kada sam mu "gurala" dijete više od sudske presude, rekao je da će me tužiti zato što je dijete sa njim više nego to piše..što više reći.
  13. Pozdrav, da ne duljim puno jer je moja priča duga i prezapetljana. Ukratko, otac ima prema presudi viđanja sa djetetom utorkom i četvrtkom od 14-16. Znači, bez vikenda, bez spavanja, bez ljetnih/zimskih praznika. Kako nisu definirani ljetni praznici, to bi onda značilo da moje dijete ne može ići na odmor i da cijelo ljeto mora ostati u Zg zbog tih susreta sa ocem. Moja odvjetnica veli, da prema zakonu od 01.06. do 15.09. dijete ima ljetne praznike i presuda (tj.utorak i četvrtak) nisu na snazi u tom periodu. Socijalna radnica pak kaže da to nije tako i da ti dani ostaju kako je u presudi. Također da me on može tužiti policiji ako mu uskratim viđanja ta dva dana a da ne govorim da dijete ne smije na more..tj.može danima kada nije sa njim..Kome da se više obratim jer sam luda već, i što da napravim? Hvala unaprijed svima na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija