Jump to content

AnnaK

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Isprike. Vjerojatno sam prebrzopleto odgovorila prvi put. Ako uputnicu izdaje samo vaskularni kirurg, onda samo ovaj prvi dio odgovora eventualno vrijedi - dakle da pitate možete li s postojećom dokumentacijom (na temelju koje je onda valjda čarapa već indicirana) dobiti barem tu uputnicu. (Ono za povrat sredstava mislila sam ako je preko HZZO-a besplatno, ali taj dio odgovora zanemarite jer ionako, ako je točno to kako ste informirani, ne možete uopće dobiti čarapu bez kirurga. Eto, sorry.) Nas su jednom uputili da odemo direktno u ambulantu doktora čiji pregled se čekao i vidimo što se može napraviti, jednom kada je slučaj bio tako specifičniji pa preporučam da to probate. Mislim da su i ljudi u sustavu ponekad svjesni mana tog centralnog naručivanja (a i logično bi bilo da razumiju i da jesu) pa možda pomogne.
  2. Savjet iz prakse - otići u ambulantu tog vaskularnog kirurga s dokumentacijom (ili nazvati) i pitati može li već sada dobiti barem taj recept za čarapu. Ponekad se ta čekanja daju zaobići direktnim dogovaranjem s ambulantom, ovisno o procjeni liječnika koji je u pitanju da li ima smisla/hitno je itd. Drugo, ako ovo ne uspije, možda da pitate u HZZO-u možete li dobiti povrat sredstava naknadno kada vaskularni kirurg izda papir (s obzirom da ranije nije bilo moguće, ne zbog vas nego zbog sustava).
  3. Hvala. Taj dio imam u vidu. Zna li netko još možda neke detalje oko ovih ostalih pitanja, koliko košta na sudu a koliko kod bilježnika, može li se odnijeti direktno na sud, ima li možda nekih komplikacija/uvjeta vezano uz to? Ako se s tim ide na sud, nosi li se na ostavinski baš (jer gore piše "sud" koji dostavlja "ostavinskom sudu") ili negdje drugdje, i kako izgleda ta procedura, koliko traje i slično?
  4. Pozdrav. Što je potrebno napraviti da bi se nakon pravomoćnog rješenja proglasilo oporuku za koju se mislilo da je (ipak) nema? Mora li se ići preko javnog bilježnika koji je radio ostavinu ili se može odnijeti direktno na sud? Uz napomenu da je riječ o istoj imovini kao u rješenju (zapravo sva imovina, ali recimo da nema druge imovine osim one specificirane u rješenju), a definitivno ne bi bilo nikakvih promjena u odnosu na to tko je nasljednik. Kakva je procedura za to i prihvaća li sud u pravilu takve naknadne preinake? Koliko košta ako se ide preko suda, a koliko ako se ide preko javnog bilježnika (i ponavljam, mogu li odabrati)? Biste li preporučili da se to uopće radi u ovakvom slučaju, je li to isto kao i ono što već jest napravljeno (i u kojim slučajevima eventualno nije - npr. daljnja neka moguća osporavanja nakon trenutnih nasljednika i slično)? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija