Jump to content

SAŠA2408

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Već sam prije pisao o ovome,no sada je situacija drugačija. Uglavnom ukratko, živio sam s bivšom curom u kući koju smo zajedno kupili. Ona je dala u kešu 30 tis eura,ja sam na svoje ime digao kredit od 50 tis eura za koji mi je moja majka sudužnik. Uz to i auto koji je na meni i za kojeg isto odplaćujem kredit. Zaljubio sam se u drugu curu, ona i svi ostali su saznali,ali nisam se nikako mogao s njom dogovoriti jer je bila spremna ostati živjeti tako samnom i da ju varam. Nisam imao izlaza, otišao sam u Irsku, nova cura je došla zamnom. U osam mjeseci što sam tu pokušao sam se svakako dogovoriti s njom, naravno s namjerom da joj vratim njene uložene novce ili da joj dam kuću da plaća kredit,ništa nije htjela. Nisam bio u stanju ići tamo radi posla, a kroz cijelo to vrjeme joj nastojao pomoći dok ne sredi svoj život, živjela je mirno u kući, ja sam plaćao dok se nije radi posla preselila u drugi grad. Uzela auto koji sam i dalje plaćao, kao nema novaca. Na kraju sam saznao da to sve samo koristi i ni ne želi se dogovoriti, zamijenila mi je brave na kući bez mog znanja, našla novog dečka i boravi u kući kada god dođe doma. Kada sam rekao da ćemo onda na sud jer više ne znam kako bih to s njom riješio dala me na sud, došli su mi papiri sada, da imam 45 dana da odgovorim jer me tuži i traži SVE.. Želi 30 tisuća eura nazad i udijel u kuću da ju upišem kao vlasnicu jer se sada vodi samo na meni. Traži i pola auta i da platim sudske troškove i u bjašnjenu je napisala da je trebala samnom u Irsku,a ja sam tek ovdje našao drugu. Što me zanima....Kakva su mi prava,što mi je sada i kako činiti i kakva su njena prava i obaveze?? Hvala unaprijed!
  2. Kredit na kuću je hipotekarni. Što točno znači: OTPLAĆENI DIO GLAVNICE JE BRAČNA STEČEVINA KOJA SE DIJELI POPOLA? Da li nakon što se kuća proda ili? Ne znam točno koja su mi prava pošto ne pristaje na nikakav dogovor. Da li u ikojem slučaju mora platiti dio kredita iko je na meni, pošto dobiva pola kuće?
  3. Auto je isto na moje ime trenutno je u Hrvatskoj, koristili smo ga zajedno ali većinu vremena ona, ja otplaćujem kredit jer je na moje ime. Kuća je na hipotekarnom kreditu, ali ona ne pristaje na nikakav dogovor. Ažurirano Što točno znači da je njeno pola iznosa otplaćenog kredita?
  4. Kao vlasnik kuće sam upisan ja. Na kući nije hipoteka već samo imam kredit na svoje ime kojim sam kupio kuću dok je ona dala keš. Otplatio sam oko 6 godina kredita, kredit sam dignuo na 30 godina. Rata mi je 430 eura mjesečno, znači oplatio sam oko 31 tisuću eura, a kredit je bio na 50 tisuća.
  5. Poštovani, Živio sam 11 godina sa zaručnicom u kući koju smo zajedno kupili, ona je uložila 30 tisuća eura u kešu, a ja sam digao kredit na svoje ime u iznosu 50 tisuća eura. Isto tako sam uzeo auto na kredit na svoje ime u iznosu od 6 tisuća eura. Naravno sve smo koristili zajedno, ja sam od svoje plaće podmirivao kredite,a ona je plaćala režije i ostalo. Zadnje 4 godine smo se počeli razilaziti i tražio sam bilo kakav dogovor u vezi imovine i razvoda (nismo oženjeni i nemamo djece), no ona na nikakav dogovor nije pristajala. Dobio sam posao u inozemstvu i otputovao te se zaljubio u drugu osobu. Sada ona traži odvjetnika, kako sam čuo, da mi uzme sve moguće iako sam joj već predložio da joj sve ostavim pošto je njeno isto tako pola, no ne pristaje na ništa što predložim. Molim Vas za savijet i informacije, što mi je činiti i na koji način pošto sam u inozemstvu i ne mogu lako doći do pravnika. Da li imam i ja nekakva prava ili moram pristati na se što ona traži. Hvala...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija