Jump to content

anitanika

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bez obzira sto je namjena kredita za adaptciju kuce njegovog oca ?
  2. Novac je potrosen na kupnju automobila(6 000 eura otprilike) koji je suprug ostavio sebi nakon raskida zajednice i kojeg koristi jos uvijek. Sklopili smo ugovor o dozivotnom uzdrzavanju s jednim covjekom koji je vlasnik stana do 2019g-postoji klauzula o zabrani prodaje te tek tada se mozemo uknjizit kao suvlasnici pa je ovakav ugovor bio nacin da se osiguramo te je u ugovoru naveden iznos od 10 000 eura da smo mu dali. I na kupnju namjestaja za taj stan (cc 6 000 eura). U stanu boravimo dijete i ja.
  3. Bivsi suprug je digao kredit za vrijeme trajanja bracne zajednice, medutim kredit glasi za adaptaciju kuce njegovog oca koji je i vlasnik gdje smo i nas dvoje zivili godinu dana. Novac nije ulozen u tu kucu nego je potrosen na druge stvari. Sad suprug hoce podnjet tuzbu da i ja preuzmem otplatu pa me zanima da li cu morat preuzet placanje s obzirom na namjenu kredita. Osim kredita steceno je minusa 20 000 kn na njegovom tekucem racunu te i zato hoce da mu dam pola novca. Iako je minus skoro i otplatio.
  4. Mario hvala ti na svemu,svakako cu otici traziti izmjenu odluke radi dobrobiti svih nas jer zbog propusta suda najvise ispasta dijete. Da bivsi je suprug policajac sto vrlo vjesto koristi protiv mene.
  5. Dragi Felixxe, otac po privremenom riješenju ima svaki drugi vikend od Petka do Nedjelje te taj tjedan i jedan radi dan. A vikend kad ne ide ima 2 dana u tjednu. Zar se to zove zakinutost oca s vidanjima? Zar je u redu da ocu dozvolim kad nije njegov dan da dode vidjeti dijete i da taj isti brizljivi otac odvede dijete te mi ne vrati dijete 2 danaja mislim da je to vise nego opravdan razlog zvati policiju da mi se dijete vrati jer i ja imam pravo provoditi vrijeme sa nasim dijetetom. Te iste socijalne radnice su me zvale da dopustim ocu 2 tjedna ljetnih praznika iako nisu definirani u rijesenju sto sam i napravila te isti taj otac kad se vratio je trazio da je vida po rijesenju! Zar je u redu da dijete bude tuzno i place jer ne moze otici s majkom na more radi necijeg inata? Da taj isti otac za njegov vikend trazi od mene za dijete potkosulje,gace,kucne papuce svu robu pa i sirup za temperaturu? Zar da takvog nekog smatram bankomatom? Smatram da bi sam po svojoj ocinskoj figuri trebao voditi brigu o njenim potrebama bar osnovnim sto doticni cini tako da dijetetu dva puta prekine davati antibiotike na svoju ruku? Da dijete se ne zaljeci do kraja te da nakon 4 dana se vrati upala gdje dijete gori u 40 tem i da ja strepim dal ce mi dijete biti dobro. Nisu sve ocinske figure onakve kakve bi trebale biti. Nekima je puno bolji izlog od trgovine.
  6. Hvala,s obzirom da smo godinu i pol na Sudu nadam se da ce se do ljeta sve definirati
  7. Jel to vrijedi i za zimske jer cijele ove praznike vida dijete po uobicajenim susretima?
  8. Irena znaci ako on ima recimo 2 tjedna ljetnih kada se vrati s dijetetom ja imam pravo otici s njom isto tako svojih 2 tjedna s njom gdje hocu. Da li za vrijeme tih praznika vrijede ta vidanja jer ako vrijede ispada da ja ne mogu s njom nikuda sto je i upotrijebio protiv naseg odlaska na more
  9. Isao je jer sam mu u dogovoru s centrom izasla u susret upravo radi dijeteta da njoj ne uskratim to. Kad se vratio izinstirao je na vidanja po rijesenju gdje ja nisam mogla otici nigdje jer bi onda on izgubio "svoje dane"
  10. I nije da nisam fleksibilna,davala sam mu i vise nego sto pise u privremenoj mjeri prilagodavala se njegovom vremenu sve dok doticni nije poceo raditi probleme i ne vracati dijete na vrijeme po dogovoru. Sama se brinem kroz cijeli postupak razvoda o dijetetovim potrebama sto se tice svega od zdravlja,vrtica svega,on ne sudjeluje u nicemu niti da za dijete novce. Te su me odvjetnica i soc.radnice savjetovale da se pridrzavam priv.rijesenja i da mu ne izlazim u susrete vise upravo radi toga. Policiju sam u par navrata morala zvati upravo radi nevracanja dijeteta.
  11. Zasto se na Sudu onda posebno ureduju praznici i blagdani ako je svejedno?znaci njega moze dopasti 10 blagdana u godini ako je njegov dan i nikome nista!isto tako i tih 2tjedna ljetnih praznika kad vrati dijete nastavlja s vidanjima a ja nemogu otici ni 10dana radi toga na more s njom jer cu mu uskratit njegovo pravo.
  12. Suprug i ja smo jos uvijek u postupku razvoda braka. Imamo kcer 4 godine. Postoji privremeno pravomocno sudsko rijesenje u kojem su odredeni susreti oca i dijeteta. Medutim zimski i ljetni praznici te BLAGDANI nisu definirani u tom privremenom rijesenju. Zanima me da li otac ima pravo za vrijeme dana blagdana na susrete s dijetetom s obzirom da blagdan spada pod njegov dan (4sata)vidanja?i da li sam ja duzna dati dijete bilo kome drugome od njegove rodbine da je preuzme s obzirom da u rijesenju pise samo o vidanju oca i dijeteta.hvala
  13. Poštovani,u postupku sam razvoda braka,imamo dijete od 4godine.Dijete je ostalo zivjeti sa mnom(majkom) jer je otac tako pristao samo do okoncanja braka te nakon toga on trazi da dijete ide zivjeti s njjm.Prije tjedan dana mi je upala policija s nalogom za pretres stana za krivicno djelo proizvodnje i prodaje neutvrdene kolicine droge.U stanu nije nista pronadeno niti sam uhicena odnosno pustili su me nakon ispitivanja te se protiv mene ne vodi nikakav kazneni postupak.Mene sad zanima posto bivsi partner radi kao policijski djelatnik da li on moze tj njegova odvjetnica doci do nekakvog papira da se sve to dogodilo i da li to mogu iznositi na sudu da je bio pretres.Da li to sud odbacuje?jer mislim da je on mi to sve i smjestio jer mi hoce uzet dijete.Da li moze na sud doci drugi policijski sluzbenik i to reci jer ponavljam nista nije nadeno niti imam ikakve veze s tim.hvala
  14. Poštovani,u postupku sam razvoda braka,imamo dijete od 4godine.Dijete je ostalo zivjeti sa mnom(majkom) jer je otac tako pristao samo do okoncanja braka te nakon toga on trazi da dijete ide zivjeti s njjm.Prije tjedan dana mi je upala policija s nalogom za pretres stana za krivicno djelo proizvodnje i prodaje neutvrdene kolicine droge.U stanu nije nista pronadeno niti sam uhicena odnosno pustili su me nakon ispitivanja te se protiv mene ne vodi nikakav kazneni postupak.Mene sad zanima posto bivsi partner radi kao policijski djelatnik da li on moze tj njegova odvjetnica doci do nekakvog papira da se sve to dogodilo i da li to mogu iznositi na sudu da je bio pretres.Da li to sud odbacuje?jer mislim da je on mi to sve i smjestio jer mi hoce uzet dijete.Da li moze na sud doci drugi policijski sluzbenik i to reci jer ponavljam nista nije nadeno niti imam ikakve veze s tim.hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija