Jump to content

damirch

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, Bračni drug nije tražio izuzimanje jer je i on cijelu priču saznao prije par dana a nakon svih tih ovrha koje su se izdogađale. Bračni drug je također starija osoba koja vjerojatno i da je imala sve papire pred očima nebi shvatila o čemu se radi. To je strašna situacija kada obitelj ne zna za dugove određenog člana no u to neću sada ulaziti. Činjenica je da on u trenutku kada se sve to događalo nije imao novaca za pravnu bitku, on čak nije imao novaca kojim bi platio benzin do Suda gdje se događala dražba njegove nekretnine. Da bar je rekao nama, nasljednicima, no nažalost nije. Promijenio se zakon oko tih ŠKZ-a i sada su oni "prerasli" u tkz Kreditne Unije koje su pod kontrolom HNB-a i sada je to zaista druga priča no u doba ŠKZ-ova je to bilo tako kako je.
  2. Neznam, bio je i tada svjestan da se zadužio kod kamatara i htio je zaštiti obitelj od svega toga pa je jednostavno šutio i plaćao koliko je mogao.
  3. Poštovani, Bliska osoba u obitelji je upala u kredit kod Štedno Kreditne Zadruge te je navedeni kredit otplatila 90 %, kada su shvatili da će u cijelosti isplatiti kredit počeli su muljati i prebacili su svoje potraživanje drugoj ŠKZ koja je ponudila nešto veći kredit uz upis založnog prava na nekretnini. rođak je navedeno potpisao ne znajući što je napravio pošto se već godinama bori sa ovrhama, dugovima i tim kamatarima. Važno je napomenuti da je on osoba preko 60 godina. do sada on nikome u obitelji nije rekao za te ovrhe (vjerojatno iz srama)te smo tek nedavno shvatili što se dogodilo, ŠKZ je pokrenula ovrhu na nekretnini te su se uknjižili na istu, provedena je ovrha, procjena i prodaja nekretnine koju je ista ŠKZ kupila za 1/3 cijene. Prva ŠKZ kod koje je otplatio 90 % kredita je u međuvremenu kazneno procesuirana i vjerojatno pravomoćno osuđena za lihvarstvo. Nekretnina koja je ovršena je bila bračna stečevina a bračni drug je tek sada saznao da je i njegov dio otišao na bubanj te se ne slaže sa davanjem nekrenine pod založno pravo. Kredit kod te druge ŠKZ je potpisan na 130000 kn + 10% kamate no od tog iznos on je dobio samo 22000 kn na svoj račun a 50000 kn je uzela navedena ŠKZ i uplatila ih sama sebi kao garanciju otplate kredita uz 0,01 % kamata i bez mogućnosti isplate korisniku do otplate kredita. ugrubo, čovjek je radi 22000 kn koje su mu isplatili, ostao bez nekretnine vrijedne minimalno 600000 kn, završio je pod blokadom računa i oduzima mu se 1/3 penzije te je završio u dubokom siromaštvu bez mogućnosti plaćanja odvjetnika ili drugih životnih potreba. Kako navedena ŠKZ od njega potražuje još 100000 kn on se iz toga nikada neće izvući jer trećina penzije ne pokriva niti iznos kamate na 100000 kn. Ugovor o kreditu je iz 2007, ovrha je bila 2013 a uknjižba novog vlasnika početkom ove godine. Slijedom gore navedenoga, dali postoji bilo kakva pravna radnja kojom bi mogli vratiti predmetnu nekretninu ili osporavati navedeni Ugovor o kreditu ? Ujedno tražimo i odvjetnika koji bi nas zastupao u ovom slučaju pa molim kontakt putem privatne poruke, naravno, ukoliko postoji bilo kakva mogućnost oko ispravljanja ove nepravde.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija