Jump to content

momo 79

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala,to znam i sama.Mislila sam da mi netko odgovori nesto konkretnije,u zakonu stoji da se jednokratna pomoc moze dobiti u slucaju velike potrebe,kao sto je npr.kupovina stednjaka,ali je moj susjed odbijen.Iz tih razloga sam htjela skupiti vise informacija,jer cu ja osobno otici u CSS,a kod takvih razgovora je dobro biti upucen i potkovan tocnim i pravim informacijama.Citala sam i zakon ,ali to je jako opcenito napisano,nema konkretnih primjera.Ipak,hvala!
  2. Molim odgovore na moja postavljena pitanja!Hvala!
  3. Pozdrav svima!Molim informaciju u svezi socijalne mjesecne naknade,susjed dobiva ZMN 800kn mj.Djevojka se prijavila na njegovu adresu,nezaposlena je ,bez ikakvih primanja i vlasnistva.Kuca je u vlasnistvu oca ,dakle oboje su bez ustedjevine i bez nekretnina.Ima li djevojka pravo na mjes.naknadu i ako koliko?Hvala !Sto je sa ogrjevom?Imaju li pravo,buduci da se griju na drva.Decko je bio u zatvoru,bolestan je ,ja im pomazem koliko mogu,ali problema je previse!Jos jednom hvala!
  4. Lijep pozdrav svima ,posebno Spitfire!Jutros sam tel.pricala sa komunal.redarom(zenska),imaju puno posla,a nacelnik je na god.odmoru.Uglavnom pitala sam za Odluku o kom.redu_nemamo je jos,Odluke o drzanju dom.zivotinja isto tako nemamo.Zvala sam Ministarstvo i oni kazu da po zakonu opcina mora donijeti te Odluke ,odnosno Zakone,odnosno Uredbe.Cekam na poziv komun.redara,u svakom slucaju cu ustrajati da dodje kod nas kuci.Imate li mozda kakav savjet kako voditi kom.,gdje i na sto posebno paziti,suaki savjet je dobrodosao!Hvala!
  5. Da i ja se toga bojim ,u svakom slucaju javim se!Hvala i pozdrav!
  6. Da imamo komunalnog redara,danas telef.pricala ,djeluje mi dosta ugodno i pokazuje interes za rjesavanjem problema.Napravit cemo termin pa cu se opet javiti
  7. Da probat cu sve hvala veliko Vas odgovor mi opet daje malo nade u neko normalno rjesenje prihvatljivo za obe strane.Sutra cu kod nacelnika,navodno imamo i komunalnog redara,pa cemo dalje u Zupaniju.Puno je toga gdje bi naseg susjeda mogli prijaviti,ali cemo iscrpiti sve zakonske mogucnosti da ga urazumimo da ne moze raditi sto ga volja,tako tesko je sa takvim osobama ,primitivizam je valjda nesto najteze.Kako bi Vi (kad bi se nasli u nasoj sit
  8. Da ,to znaci 2m od nase kuce-terase a svinjac je udaljen oko 3m.Sto se tice regulacijske linije mjeri li se to od ceste to je glavna c.i jedina kroz selo isto je tako ,mozda su 22m do svinjca.Bas sam se poradovala ali izgleda nista od toga.Danas sam cula da imamo i kom.redara ,sve cu u ponedeljak provjeriti.Hvala vam puno za odgovore i trud
  9. Pronasla sam u zapisniku OV da je uskladjen PP sa Zakonom NN 153/13.Nasla sam za neke Opcine (D.Andrijevci)da pom.gradjevine sa izvorom zagadjena(svinjac)moraju biti najmanje 20m.od susjedne gr.Nasu opcinu nikako da pronadjem,sve sam prnbala.Molim moze li mi netko pomoci.Opcina Podcrkavlje.Hvala puno!
  10. Da tako su nam rekli i ja ne vidim drugog rjesenja.Probat cemo jos jedanput uspostaviti dialog s susjedom direktno ili preko odvjetnika to cemo vidjeti,jer on ne zeli razgovarati.Prije nekih dva mj.zvala sam veter.insp.jer su svinje jako skicale i to gotovo cijeli dan .Vjernjatno su svimje jako gladne rekla sam inspektoru,pa je rekao da ja to ne mogu nikada dokazati i bolje da to na neki drugi nacin rjesavam da oni-inspekcija-nisu nadlezni za poremecene odnose medju susjedima.
  11. Kao sto rekoh nema kom.redara raspitat cu se o PP nisam nasla dosada nista.
  12. Ne tog zakona opcina nije donijela-direktno sam provjerila kod nacelnika .Nemamo ni komunalnog redara -nema novaca.Izgleda da nemamo drugog izbora nego ga prijaviti inspekciji.
  13. Da ukoliko postoji zakon o komunal.redu.Zakonski bi svi nacelnici opcina morali taj zakon donijeti -tako tvrde u Ministarstvu poljopr.Sve smo pokusali,to je malo slav.selo i mi nismo protiv drzanja i uzgoja svinja ali ne ovako blizu i te svinje on prodaje,sto je jos gore kolje ih ispred svinjca i pali vatru i to sve opet na udaljenosti od 3m.Ponudili smo mu novac samo da se pomakne kakvih 20m od nase kuce gdje drzi ovce .Nista.
  14. Pozdrav svima!Danas sam se informirala kod gradjev.inspekcije ako napravim prijavu da susjed nije legalizirao kucu sa pomocnim zgradama moze li on naknadno platiti legalizaciju(kuca je stara ,on tu ne stanuje,nasljedjena je,problem je sto je jednu od tih supa pretvorio u svinjac,koji je 3m od nase terase i dnev.sobe,i ima trenutno 20 svinja .Upozoravali smo ga usmeno i pismeno -njegov odgovor je da on u svome moze raditi sto hoce).Molim vas jeli tocno da ne postoji nista drugo osim rusenja kako inspekcija tvrdi-mozda zatvaranje objekta?Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija