Jump to content

ivanko

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ivanko objavio

  1. 1.) Govorimo o ljetu gospodnjem '79.-tom.

    2.)U z.k. ulošku vjerojatno piše nešto kao kuća, dvorište, voćnjak i onda čhv-a ili m2 za sve to ukupno. DAkle ne posebno: kuća xy m2, dvorište xy m2 - ...

    3.) Prilikom upisa u zemljišne knjige bila je priložena pravomoćna građevinska dozvola.

    4.) S obzirom da nitko nije bio na terenu i izmjerio stvarnu površinu kuće - upisano je kako je upisano.

     

     

    Ma u tome i je problem

    Kao prvo kuca je upisana 2004 u katastar a godinu dana kasnije i u gruntovnicu .

     

    U z.k ulosku pise kuca 160m2(valjda tlocrtno) ,dvoriste 450m2 sto odgovara stvarnom stanju na terenu.

     

    U vlasnickom listu nema nikakove napomene ,i sada ono kljucno da li je ovakva kuca sada legalna??

  2. Kolega je naslijedio kucu koja je napravljena 1979 od svog pokojnog oca i nalazi se u nedoumici da li ima legalnu kucu ili ne.

    Kuca je upisana u katastru i gruntovnici i ima vlasnicki list 1/1 bez ikakove zabiljezbe.U hrpi papira koju je dobio nakon smrti oca nasao je pravomocnu gradjevinsku dozvolu za istu i idejno rijesenje iste.I sada nastaje problem kuca je u naravi veca za nekih sto kvadrata nego li je u projektu.Projekt etaziranja nije nasao i pretpostavlja da nije ni napravljen.Kuca ima 380 kvadrata.

    Pitanja:

     

    Kako je moguce upisati kucu u katastar i gruntovnicu bez zabiljezbe ako je ista veca nego u idejnom projektu?.(mozda je idejni projekt zagubljen ipak je to napravljeno prije 30 godina)

     

    Da li ici u postupak etaziranja iste i kakove posljedice to moze da prouzrokuje?

     

    Ili je mozda najbolje nista ne dirati jer na papirima je sve u redu i niko ga nece za nista pitati??

     

    Molio bih strucan odgovor na sva ova pitanja i sta je moguce brze,ima kupca za kucu pa sada ne zna sta bih bilo najbolje.

     

    Hvala!! :-?:-?:misli::misli:

  3. Kuca napravljena 1980 gradjevinska postoji,izasli smo iz gabarita pa bih se to trebalo legalizirati po starom Dup-u ispunjavam uvjete samo trebam platiti komunalne i druge nadoknade.Posto sada imam 5 apartmana u kuci i fali mi zemljista ne mogu legalizirati tako nego moram ici na tri stana jer sam dobio info da po starom Dup-u ividualni objekti mogu imati najvise tri stana.Po novom Dup-u stoji objekti do 400m i objekti povise 400m,sa time da se stara definicija individualnih objekata promjenila i stoji:Stara definicija-Individualnim objektima smatraju se objekti sa najvise tri stana i maksimalno 400m,a po novomIndividualnim objektima smatraju se objekti sa maksimalno 400m.Znaci izbaceno je to tri stana.Molio bih da mi neko objasni o cemu se ovdje radi,da li je moguce po novom zakonu o gradnji u kucama do 400m imati vise od tri stana.

  4. Evo pitanja na koji trebam odgovor.

     

    Muz i zena se rastave prije nekoliko godina u Njemackoj,muz Njemac ona Hrvatska drzavljanka.Pri rastavi podjele imovinu na takav nacin da muz(njemac) dobije vise imovine od zene,a zena mu je to dala zbog toga sto ona ima kucu u Hrv koja je na njezino ime ali je napravljena za vrijeme braka.Na brakorazvodnoj parnici nije ni jednoj rijecji napisano nista za tu kucu u Hrv.Nakon nekoliko godina muz doznaje da se kuca prodaje i trazi svoj dio tj polovicu kuce ili pola para,pravdajuci to bracnom stecevinom i pokrece postupak u Hrv.Dijece nemaju,Da li neko od vas zna kako zena moze da dokaze i dobije cijelu kucu???

     

    Hvala na savjetima!!

  5. U domovinskom ratu sam bio od kraja 91 do polovice 96.1995 godine dijagnosticiran mi je Ptsp.Posto sam radio i borio se sa tim stojecki kao i za vrijeme rata,nisam trazio nikakvu invalidninu.Od 1999 sam na radu u Njemackoj imao sam saobracajnu nesrecu i povrijedio kicmu,na bolovanju sam vec tri godine i moji psihicki problemi su se ponovo intenzivirali, tako da su mi i ovdje dijagnosticirali ptsp pogorsanj zbog aut,nesrece.Sada u skoro vrijeme ce me najvjerojatnije poslati u mirovinu a kako ona nece biti velika molim da mi se pomogne savjetima .Kakva prava imam u RH,da li mogu traziti mirovinu i tu sa obzirom na dijagnozu iz 95?Je li ima neko sa slicnim problemom i sta mi je ciniti.

    Hvala na odgovorima

     

    Bog!!

  6. U starom zakonu o gradnji spominje se obiteljska kuca do 400m2 bruto i definira se kao gradjevina sa najvise 3 stana.U novom zakonu o gradnji ispusta se obiteljska kuca i definicija takove i pominje se zgrada do 400m2 bruto a nigdje nema definicije od cega se ona sastoji ,znaci li to da sada mozes imati 5.-6 stanova u takovoj zgradi???

    Kredit

    Otac posjeduje kucu i penzioner je,ja nemam nikakvih primanja u HR a zeljeli bih totalno renovirati istu.Da li postoji mogucnost dignuti hipotekarni kredit bez jamaca,i da li se racuna moj osobni dohodak u Njemackoj.

    Hvala na odgovorima

  7. Ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju dobio sam prvi kat kuce od oca.Ja sam sada digao jos jedan kat i sredio gradjevinsku dozvolu za nadogradnju.Dali mogu sada da se upisem kao vlasnik ovog drugog kata zbog dobijanja kredita u banci i dali banka daje uopste kredit za tako nesto.

    Hvala na odgovoru

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija