Jump to content

Who08

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala. Nisam znala za ovaj navod gore. Nešto sigurno moram poduzeti jer ovakve ucijene nemaju smisla. Ukoliko netko još zna nešto o sudužništvu u kreditu i kako ga se riješiti bila bih zahvalna na pomoći.
  2. Oboje smo vlasnici stana , stan je pola pola i ja sam sudužnik u kreditu. On mi nabija na nos da sam ja skrbnik o djeci i da je to bila moja volja. Da ga ni jedan sud ne može natjerati da ih viđa a ako ću tražit alimentaciju sudski,da će on tražit ratu kredita. Podmuklo, s obzirom da sva skrb o djeci je na meni i da sam od starta bila za to da se stan proda ( nažalost ne bi podmirili u cijelosti kredit) ili da se iznajmi.
  3. Poštovani, molila bi ako je moguće pomoć jer se nalazim u sličnoj situaciji. Bivši suprug i ja smo digli stambeni kredit ( on dužnik, ja sudužnik) na 30 godina. U međuvremenu smo se rastali(službeno prije 2 godine) i ja sam postala skrbnik o naše dvoje maloljetne djece ( 7 i 10 god). S djecom sam odselila k svojoj mami a on je ostao u "našem" stanu. Sav namještaj i sve što sam uložila u taj stan je ostalo u njemu. S obzirom na ratu kredita i to da je kredit u švicarcima usmeni dogovor je bio da mi ne daje za alimentaciju nego da mi pomogne kako i kada će moći ( moram napomenuti da dvije godine nisam dobivala ništa osim 200-300 kn kroz obuću ili odjeću za djecu i da tako više ne mogu jer sada imam dvoje školaraca čije potrebe rastu a živimo od moje plaće ). Moje pitanje je: s obzirom da sam sudužnik za taj stan a ujedno imam i vlastiti kredit i skrbim o dvoje djece za koje ne dobivam alimentaciju, što se dešava u slučaju prestanka plaćanja kredita? Jedanput je kasnio sa plaćanjem pa su mi blokirani svi računi. Dali ja mogu podnjeti zahtjev za podjelom imovine, prisiliti ga na prodaju stana...itd? Kako se riješiti sudužništva i osigurati sebe i djecu? Iskreno meni do toga stana uopće nije stalo i prepisala bih mu ga odmah da želi zamjeniti sudužnika ali on mene sa tim kreditom ucjenjuje i na osnov toga ne plaća alimentaciju jer mi se prijeti da će on mene tužiti za pola rate kredita. Stan je ujedno i pod hipotekom. Dali ako prepišem svoju polovicu stana na djecu mogu nešto s tim riješiti pravno gledano? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija