Jump to content

marimar

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam po zanimanju dipl.ing. agr., predajem poljoprivredne predmete u srednjoj školi. Bit će prema informacijama ravnateljice višak 3 agronoma i pojedini prof. iz opće obrazovnih predmeta će izgubit dio satnice.
  2. Poštovani, interesira me dali se trudnicu može proglasit tehnološkim viškom? Prema svim kriterijima koji su navedeni u Zakonu (godine staža, teret uzdržavanja, godine starosti) kod određivanja tehnoloških viškova, ja bih trebala biti višak. Dali me štiti zakon o radu čl. 34.? Hvala na odgovoru!
  3. Radi u srednjoj školi na neodređeno. Ove se godine zbog loših upisa pojavio se tehnološki višak. Sve odluke su donesene kad sam ja bila sa grupom učenika kao pratnja na stručnoj praksi u inozemstvu. Kad sam se vratila ravnateljica mi je rekla da sam tehnološki višak i da su me već prijavili Uredu državne uprave. Njezin razlog zašto sam ja tehnološki višak je bio: da se biralo između mene i kolege sa kojim radim, s obzirom da imamo isto godina radnog staza i isto smo stari, a ni jedno od nas nema djece on ima prednost zbog toga što sam ja u braku. Nakon toga upitala sam zar se ne vrijednuje i rad nastavnika, s obzirom da vodim Erazmus + projekt na školi koji tek završava sljedeću godinu, da sam autor projeta preko strukturnih fondova i ujedno voditelj, da vodim školu preko Europskih udruga, svake godine sam mentor učenicima na nekoliko natjecanja Europskih i Hrvatskih, posjedujem brojne europske certifikate, mentor sam stažistici za vrijeme stažiranja - za razliku od kolege koji jedanput godišnje ide na stručno usavršavanje. Odgovor ravnateljice je bio da se to ne vrijednuje. Školski odbor još uvijek nije bio. Molim Vas pomoć i bilo kakav savjet. Dali je to pravilna odluka i cjelokupni postupak odabira tehnološkog viška ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija