Jump to content

gost123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Potpisao sam i NDA, tako da nisam siguran mogu li postati cijeli ugovor javno. Ugovor je sastavio šef, naslav je "Services contract, Consultantcy - Client". Potpisali smo ga obojica, a u njemu stoji da sam ja 'consultancy', a on 'client', ja obavljam research and development, što je dijelom bio znanstveni rad, dijelom programiranje na računalu. Relevantan dio iz ugovora je: "The Consultancy shall be responsible for any PAYE Income Tax and National Insurance Contributions and any other taxes and deductions payable in respect of its Staff in respect of the Consultancy Services." Relevantan dio iz Invoicea: "Please make all payments by bank transfer" Nikakav drugi ugovor nismo potpisivali.
  2. Potpisao sam prvi ugovor na tri mjeseca i nakon toga drugi ugovor na tri mjeseca. U ugovoru stoji da sam ja obavezan plaćati porez iz uplaćenog iznosa. Svaki tjedan sam pisao Invoice i primao novac na ruke, iako je u invoceu pisalo da želim uplate na bankovni račun. Inicijalni plan je bio da radim preko autorskog ugovora i tako uplaćujem porez (samo porez na dohodak), te ako se radni odnos produži i plaća poveća, da si počnem uplaćivati i doprinose, no sve je trajalo samo šest mjeseci i sav novac sam primao na ruke.
  3. Poštovanje, imam pitanje u vezi radnog prava. Radio sam početkom godine za poslodavca iz Velike Britanije, obojica smo u to vrijeme bili u Hrvatskoj. Po usmenom dogovoru, plaću mi je isplaćivao u gotovini na ruke i nisam plaćao porez i doprinose. Nakon šest mjeseci sam dao otkaz. Sada mi tip prijeti sudskom tužbom ukoliko mu ne vratim novac koji sam trebao platiti za porez i doprinose i negira da je postojao bilo kakav dogovor. Postoji li osnova za pokretanje sudske tužbe? Što da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija