Jump to content

stjepan ž

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem se na odgovorima, nažalost znači svaka pravna aktivnost u pokušaju za naplatu neće donijeti mi ploda. Trgovački sud je ista praksa jer su mi već pozati indetični slučajevi kao što je moj te se to poteže godinama od ročišta do ročišta a dužnike se nikako nemože natjerati da platu a zbog "d..-a im imovina ostaje zaštićena. Još jednom hvala na potvrđenim informacijam.
  2. Fina je odbila pravomoćno riješenje zato što je ovršenik već blokiran te da to nije u njihovoj domeni posla koji moraju raditi, radi se o poslovnici Fine u Splitu. Zašto sud u Splitu nije proveo ovršni postupak to mi nije jasno niti obrazloženo. Da išlo se na nekretnine ali nikada ništa nije stigo sa suda iz Splita vezano za taj predmet. Što se DORH-a tiče tu ste u pravu te je tu prošao rok od 8 dana jer sam već dobio savjet da mi nevrijedi uopće niti pokušavati ništa zatš što ćee to biti samo trošak a dobiti da nemogu. Zaključujući po vašem odgovoru vidim da je mogućnost naplate potraživanja jako mala ili čak u razini 0%?
  3. Poštovani tražim savjet za daljnje postupanje,naime 22.12.2012. godine sam isporučio robu kupcu sa dugogodišnjom suradnjom, rok naplate računa je bio 01.02.2012. godine, s obzirom da roba nije plaćena pokrenut je ovršni postupak te je Ovršno riješenje postalo pravomoćno 06.06.2013 godine. Pokušali smo ići sa naplatom poreko Fine ali je Fina odbila naplatu te je prije dvije godine predmet poslan na sud u Splitu zbog pokušaja ukljiženja na imovinu dužnika ali predmet nikada nije uzet u razmatranje. Sada pošto je dužnik u blokadi više od 1000 dana mu se pokreće automatski stečaj. Podignuo sam kaznenu prijavu te je prilikom istrage dotični priznao dugovanje prema meni,te prema drugim dobavljačima robe u vrijednosti 3.6 miliona kn ali je DORH odbacio prijavu. Zanima me šta dalje mogu poduzeti da naplatim svoja potraživanja koja su 76.000,00 kn plus zakonske zatezne kamate? Dali postoji negdje odvjetnik koji bi se prihvatio tužbe na obitelj jer je d.. bio povezan sa obitelji odnosno obiteljskim obrtom sa kojim sam surađivao prije nego su otvorili d..? Molim savjet šta mi je dalje činiti te dali postoji način da sjednem na imovinu dužnika ili njegove uže obitelji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija