Jump to content

David89

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. On ne želi čut za legalizaciju jer govori da je on legalan. Zato i je problem. Ubiti u projektu je ucrtan poslovni prostor, koji je nama kasnije služio kao "garaža". Vlasnici nekretnine su: Prizemlje( bivši vlasnik stana je jos upisan kao vlasnik. Problematičnog susjeda nema u knjigama) Prvi kat (moja baka) Drugi kat (susjeda s kojom smo u odličnim odnosima) Nekretnina nije etažirana. Nema postotka vlasništva. Kako to mislite da sam ja suvlasnik(tj. moja baka) "njegove garaže" Šta je sa krovom koji je digao na moj zid?
  2. Felixx hvala sta ste pročitali moj post, uvidili moj problem, puno mi znači. Garažu (20-30m2) dogradio je prije cca 10 godina, a krov je dogradio prije 2 godine. Nije ništa legalizirao. Kada sam ponudio da mu sve legaliziram, rekao je da je on po zakonu. S čovjekom se ne može normalno razgovarati. Tko razumije situaciju shvatit će moj problem. Cilj mi je stupiti u kontakt sa odvjetnikom samo se želim prije toga informirat i pripremit. Zaboravio sam u prethodnom postu napomenut da uz balkonske otvore koje sam naknadno otvarao (za koje ste mi rekli da ne trebam dozvolu) radio sam i prenamjenu prostora. Svoju garažu sam prenamjenio u sobe. Želim to legalizirati ali kako pod zahtjevom za legalizaciju stoji cijela kuća pa tako i njegova garaža. Dali je sada to problem? U koliko sam ja ozbiljnom prekršaju?
  3. Iskreno, u kakvoj se nepravdi trenutno nalazim, svakakve ideje padaju na pamet. Jednostavno čovjek me toliko izvozao da je to nevjerojatno. Ne želim i neću se pomirit s tim da ostane na ovome. Mora postajat riješenje situacije. Mislio sam na to kako je on bespravno dozidao garažu i digao krov na moj zid bez našeg dopuštenja i znanja dok smo bili na godišnjem odmoru, doslovno se ponaša kao lokalni šerif. Di je zakon? Šta bi se onda desilo kada bi se i ja pravio budala, skinuo mu taj krov i napravio terasu dok je on u inozemstvu (čisto informativno)? Kakva su moja prava? Dali ga ja imam pravo tužit radi tog krova i kakva je procedura? Mislio sam angazirati odvjetnika pošto se s čovjekom ne može normalno razgovarat, zaprijetit tužbom i prijavom inspekciji pa možda postane svjesan situacije i počne suradivat. Hvala
  4. Poštovani, molio bi vašu pomoć sa stručne strane. Imam situaciju i stvarno neznam šta napravit, kome se obratiti. Situacija je sljedeća; radi se o stambenoj kući sa tri stana ujedno i vlasnika (susjed stanuje u prizemlju, ja sam iznad njega). Dogovor je bio da cu radit terasu na njegovoj garaži koja je u ravnini s kućom (pola garaže ucrtano je u projekt, a pola garaže je bespravno napravljena) ja ubiti sada imam izlaz iz dnevnog boravka direktno na njegov krov od garaže, otvor sam napravio nedavno i nemam dozvolu ali planiram uskoro legalizirati. Da bi se on odjednom predomislio i odlučio mi zakomplicirat. Ne pristaje na dogovor. Ponaša se koda cu gore montirati radioaktivnu tvornicu, a ne za dobrobit. Pod prvo za sebe, za njega (imati ce izoliran krov, a ne lim) i na kraju krajeva za cijelu kuću (jer ce sve to estetski profitirati). Valja napomenut da je na moj zid, njegov limeni krov od garaže koji je napravljen predprošle godine (ispod njega je ploča) dignuta cca 20 cm što se sada jasno vidi zbog otvora na mom zidu. Imam na novo ureden stan sa prekrasnim pogledom na more i na njegov sfušani limeni krov koji je 20 cm iznad mog prozora. Dogovoreno je bilo da cu krov skinut, na ploči napravit termoizolaciju, poljepit pločice i ozidati ogradu. Dali ja imam kakva prava s obzirom na situaciju? Da probam kontaktirati putem odvjetnika (obzirom da je susjed nerazuman, odbija apsolutno ikakvu komunikaciju i suradnju, a ima ilegalni dio garaže i krov dignut na moj zid (gore spomenuto) ili da se pravim blesav kao on pa da skinem taj krov samostalno? Neznam kakve su mi pravne mogućnosti zato bi Vas molio da mi date koristan savjet. Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija