Jump to content

lora_os

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Situacija je sljedeca,1/2 kuće je u mome vlasništvu a 1/2 u vlasništvu bivšeg supruga,na njegovu polovicu imam pravo doživotnog uživanja i plodouživanja pa me zanima dali je bivši suprug kao suvlasnik dužan financijski sudjelovati u adaptaciji krovišta(trenutno krovište u jako lošem stanju) ili sam dužna ja kao uživatelj njegove polovice troškove adaptacije snositi u cijelosti? Također troškove upisa kuće u katastar(nakon legalizacije) i priključak kuće na kanalizacijsku mrežu?
  2. Bivsi suprug,upisan u gruntovnicu kao vlasnik na obje nekretnine
  3. hvala na odgovoru! Stan je kupljen novcem stečenim radom bez kredita.A dali suprug može otkazati najam bez moje suglasnosti?
  4. U postupku sam brakorazvodne parnice.Podjela imovine još nije riješena.Sve je stečeno u braku između ostalog i stan u kojemu su podstanari.Za trajanja ne zajedničkog života,suprug uzima najamninu.Dali samo on ima pravo na nju ili meni pripada pola?Dali on bez moje suglasnosti može otkazati najam tj. tražiti on njih da napuste stan?Suprug živi u drugom stanu...ja se slažem da budu podstanari i da ostanu u stanu jer meni taj stan mi nije neophodan za život i odgovara mi da plaćaju najam
  5. lora_os

    Tužba!!!

    Jučer mi stigla tužba sa Općinskog suda.Tužitelj je pravna osoba tj. javno poduzeće,putem odvjetničkog ureda.Zbog duga koji je prema njima u cijelosti podmiren,na osnovi ugovora koji smo potpisali i imam uredno uplaćene priznanice.Danas kad sam ih nazvala,dotična gospođa provjerila i ispričala se....riječima,eto tko radi taj i griješi!!! Tužba je povučena! Dali su ovim aktom povrijeđena moje ljudsko pravo i temeljna sloboda zajamčena Ustavom,pošto sam optužena za kažnjivo djelo i obavezu plaćanja prema njima?
  6. sve je stečeno u braku!Dva stana,manja kuća na selu,vikendica,automobil i nekakva manja ušteđevina.Odvjetnik mi je iznesao njegov uvjet,sve ostaje njemu,osim te manje kuće na selu koja glasi na moje ime i koja nije legalizirana.Postupak legalizacije je u tijeku a elaborati i novac pripremljen za to je kod njega.Postoji kredit na jedan stan još cca 8 000e.
  7. trenutno sam u fazi razvoda braka.Suprug zahtjeva sporazumni razvod braka po njegovim uvjetima,tako da je već našao odvjetnika koji je to sve stavio na papir i po tome ispada da ja imam pravo na nužni dio(odvjetnik me je telefonski kontaktirao i rekao njegove uvijete).Što mi je činiti da idem kod odvjetnika i kažem svoje uvijete ili da to ignoriram i čekam da podigne tužbu? Nezaposlena sam,30 godina smo u braku i imamo punoljetno dijete....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija