Jump to content

likovni7

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakonom je regulirano da otpremnina kao i jubilarna nagrada ide na tekući a ne zaštićeni račun. Ukoliko postoji mogućnost isplate u gotovini(ovisno gdje radite) možete se dogovoriti s poslodavcem da vam je tako isplati, ali ne bih se baš u to mogla pouzdati. Najbolje da razgovarate sa računovodstvom i poslodavcem.
  2. Zaista ne znam kojim je putem korisnica Hmelj dobila iznos na zaštićeni račun. I ja radim u školi i zvala sam MZOS i razgovarala sa službom za financije i rečeno mi je da jub. nagrada ide isključivo na redovni račun te je tako i meni bila isplaćena. Dotična gospođa je decidirano izjavila da su sve druge transakcije protuzakonite. Dakle, jubilarna ide na redovni račun.
  3. Nažalost, nije po zakonu. Oni koji tako postupe riskiraju i određene sankcije. U MZOS-u tvrde da je bilo takvih slučajeva ali na vlastiti rizik. Dakle, ne pružajte dezinformacije i ne ulijevajte ljudima lažne nade. Nigdje u zakonu ne postoji niti "rupica" koja bi omogućila legalno i zakonito isplaćivanje jubilarnih nagrada na zaštićeni račun.
  4. Koje su to izmjene Zakona koje to omogućuju?
  5. Hvala na odgovoru. I ja radim u osnovnoj školi i moja računovotkinja je mlada ali decidirano tvrdi svoje. Imate PP.
  6. Molim vas recite mi, ako vam je jubilarnu doista isplatilo Min. obrazovanja na zaštićeni račun, o kojoj je školi riječ i kako je to vaše računovodstvo rješilo, budući da moja računovotkinja uporno tvrdi da je to neizvedivo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija