Jump to content

likovni7

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je likovni7 objavio

  1. Ako se smijem dopuniti sa još jednim pitanjem i današnjim datumom.

    Sa 31.12. idem u mirovinu i trebao bi dobiti otpremninu,pa bi Vas molio da mi kažete ima li načina da mi ju isplate,a da ju dobijem ili će sve otitići na tekući račun i biti ovršeno?

    Zakonom je regulirano da otpremnina kao i jubilarna nagrada ide na tekući a ne zaštićeni račun. Ukoliko postoji mogućnost isplate u gotovini(ovisno gdje radite) možete se dogovoriti s poslodavcem da vam je tako isplati, ali ne bih se baš u to mogla pouzdati. Najbolje da razgovarate sa računovodstvom i poslodavcem.

  2. Na karaju da li se jubilarna nagrada isplačuje na zaštićeni ili redovan račun.

    Zaista ne znam kojim je putem korisnica Hmelj dobila iznos na zaštićeni račun. I ja radim u školi i zvala sam MZOS i razgovarala sa službom za financije i rečeno mi je da jub. nagrada ide isključivo na redovni račun te je tako i meni bila isplaćena. Dotična gospođa je decidirano izjavila da su sve druge transakcije protuzakonite. Dakle, jubilarna ide na redovni račun.

  3. Ali ste ju dobili na zaštićeni račun jer je tako po zakonu.

    Nažalost, nije po zakonu. Oni koji tako postupe riskiraju i određene sankcije. U MZOS-u tvrde da je bilo takvih slučajeva ali na vlastiti rizik. Dakle, ne pružajte dezinformacije i ne ulijevajte ljudima lažne nade. Nigdje u zakonu ne postoji niti "rupica" koja bi omogućila legalno i zakonito isplaćivanje jubilarnih nagrada na zaštićeni račun.

  4. Radi se o osnovnoj školi i jubilarna nagrada je uplaćena na zaštićeni račun.Ja sam se bojala da neće i zato sam pitala na forumu.Nisu pravili nikakve probleme iako je računovođa mlada osoba i tek počela raditi.Pitajte i ravnatelja.Rečeno je da jubilarna nagrada ide na zaštićeni račun.Budite uporni jer mnogi ne prate ili se ne trude pratiti izmjene Zakona.Pozdrav!

    Koje su to izmjene Zakona koje to omogućuju?

  5. I dalje vodi borbu jer ti moraju uplati jubilarnu nagradu na zaštićeni račun.Meni je bila uplaćena na zaštićeni račun.Pozdrav!

    Molim vas recite mi, ako vam je jubilarnu doista isplatilo Min. obrazovanja na zaštićeni račun, o kojoj je školi riječ i kako je to vaše računovodstvo rješilo, budući da moja računovotkinja uporno tvrdi da je to neizvedivo.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija