Jump to content

renta

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Cijela priča nije do kraja tu ispričana jer se radi o sasvim drugoj temi,ulagali smo prostor kojega su roditelji moga oca izgradili i u koji je moj otac ulagao tj kompletno ga adaptirao nakon njihove smrti ali spletom okolnosti nije legaliziran kako treba,druga strana ulazi nezakonito i na nezakonit način otima samo 40 kvadrata od ukupnih 120 no svejedno želi da iselimo i pokrenuli su spor. Da li stambeni status možemo potkrijepiti sa dokumentacijom sa suda?
  2. Pozdrav,ja i moja obitelj smo predali zahtjev za dodjelu socijalnog stana na području grada Zagreba.Danas nam je pristiglo rješenje u kojem piše kako trebamo nadopuniti dokumentaciju u vezi naše prijave. Naime vodimo sudski spor već 21 godinu po stanju tog spora mi smo nesavjesni posjednici prostora u kojem boravimo i potražujemo svoja ulaganja tj isplatu kako bi se iselili iz navedenog prostora. No u stavci jedan nadopune dokumenata stoji: Ugovor o najmu stana s pravnom ili fizičkom osobom no mi taj ugovor nismo nikada potpisali sa nikime već se nakon 21 godine spora to tek sada razmatra uopće da li smo dužni platiti rentu za zadnjih 5 godina našeg boravka ili ne. Molim Vas,jako nam je hitno jer smo u strahu za vlastitu egzistenciju.Što da radimo i koje dokumente onda da priložimo? Piše da ako to nebude njima pasalo da će zahtjev odbaciti.Molimo Vas za pomoć!
  3. Zanima me da li financijska ovrha koja je donesena odlukom nekoga Suda može otići u zastaru ukoliko ovršeni nema sredstava za podmirbu iste,te nakon koliko godina nastupa ta zastara?
  4. Da li netko zna odgovor na postavljena pitanja?Ne samo da će mi stručan odgovor pomoći već će pomoći onome koji se nađe u sličnoj situaciji kao i ja. Zar su pitanja nejasna,ako treba neko pojašenje pojasniti ću?
  5. Da li mi netko može pomoći u vezi ovih pitanja?Čisto neki odgovor sa pravne strane jer ovo što mi se događa je teatar apsurda.
  6. Zna li itko odgovor na gore postavljena pitanja?
  7. Zna li itko odgovor na postavljena pitanja? Isto tako,druga strana je bila prisutna tokom vještačenja zato što je sutkinja rekla da može ući u moj prostor.Iako,je na rješenju o vještačenju nigdje nema tj ima samo njegovog opunomoćenika tj.odvjetnika,a njega kao osobe nema nigdje.Ja sam pokušao spriječiti dolazak te druge strane jer nisam želio da bude prisutna to sam rekao i sutkinji no ona je rekla da ona odlučuje i da ta suprotna strana ima pravo prisustvovati vještačenju iako je uz nju bio i njezin opunomoćenik koji je jedini navedeni da može tamo biti. Molim vas za odgovore,da li je iz svega ovoga učinjeno stotinu propusta i može li takvo nakaradno vještačenje biti predmet u mojoj žalbi na isto?
  8. Još imam pitanje:Ako je netko izgubio suvlasništvo nad nečime,a u to isto je uložio nešto.Da li je gubitkom suvlasništva izgubio i svoja ulaganja ili su mu po zakonu dužni isplatiti ta ulaganja?
  9. Zanima me da li postoji mogućnost izuzeća sutkinje koja je bila prisutna na vještačenju iz razloga što je ulaganja moje majke na isti stan u kojem trenutno boravim odvojila od mojih ulaganja iako je moja majka putem darovnog ugovora svoja ulaganja prebacila na mene? I sada u trenutnom vještačenju samo gleda moja ulaganja dok ulaganja moje majke totalno zanemaruje.
  10. Sutkinja je rekla da je rok 75 dana za sastavljanje tog nalaza da li ja mogu dobiti taj zapisnik i prije tih 75 dana na uvid ili moram čekati nalaz vještaka? Što se tiče rente tužitelj je vlasnik donjeg stana i pripadajuće kvadrature dok moj gornji stan nema vlasnika ali tužitelj kao vlasnik tog donjeg stana želi da ja iselim.Nagodbe sa njime nema jer smo u jako lošim odnosima.
  11. Prije nekoliko dana obavljeno je vještačenje unutar moga stana.Na uviđaj je došla sutkinja,zapisničarka i vještak,te moj odvjetnik.Svi su bili uglavnom okupljeni u dnevnom boravku gdje me je sutkinja ispitivala o mojim ulaganjima unutar tog stana.Paralelno je zapisničarka zapisivala,na vještačenju je glavnu riječ vodila sutkinja te se ono odvilo vrlo brzo.Vještak je unutar stana poslikao prostorije.Pri njihovom odlasku nije mi pročitan zapisnik sa istog vještačenja te ja u stvari ne znam što je zapisano sve dok ne dobijem nalaz vještaka pa bi me zanimalo da li je tu učinjen propust?Isto tako vještak je zaboravio izvještačiti balkon kojega se vratio poslikati nakon moga reagiranja.Sada čekam 75 dana da izvještaj bude gotov pa bi me zanimalo koje su mi opcije ukoliko ne budem zadovoljan sa nalazom? Ovo vještačenje provedeno je u svrhu sudskog postupka koji traje 20 godina u svrhu potraživanja vlastitih ulaganja.U sporu u kojem me suprotna strana želi iseliti iz tog stana ali sud donosi odluku da ukoliko me žele iseliti trebaju isplatiti moja ulaganja u taj stan.Isto tako,moj odvjetnik potencira pitanje naknade rente za moj boravak unutar toga stana jer je druga strana predlagala da platim rentu za vrijeme moga boravka no na županijskom sudu ta renta nije bila usvojena niti postoji pravomoćna odluka za plaćanje iste.Zanima me na koji način mogu osporiti tu rentu i može li se ona iznivelirati sa mojim ulaganjima pa na kraju dobijem malu svotu za utrošeni novac tokom godina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija