Jump to content

antec

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Umro mi je djed i ostavinskom raspravom je njegova kuća podijeljena na 3 dijela. Svakom od njegovo troje djece ide trećina. Donedavno sam živio u kući roditelja, a sad sam se preselio u ovu kuću u kojoj moja majka ima trećinu. Prebivalište mi je još uvijek na adresi roditelja. Ostavinska rasprava još nije gotova i tek u 9. mjesecu je sljedeće ročište gdje bi trebali potpisati da svatko prihvaća trećinu. Da li me ujak i teta s kojima živim u toj kući, imaju pravo otjerati? Oni još uvijek nisu vlasnici.
  2. Djed i baka imaju još dvije kćeri. Unuk je sin jedne od njih. Prvo je najbitnije podijeliti imovinu. Mirenje ne dolazi u obzir jer su u lošim odnosima, a sudsku raspravu nitko neće financirati zasad. Zasad još nek to malo stoji tako dok se ne skupe neki novci, pa će se onda krenuti u postupak podjele imetka. Šteta što se online zemljišna knjiga ne može pretraživati po imenu i prezimenu.
  3. Unuk zapravo niti nije toliko zainteresiran za tu ostavštinu jer posjedovanje te imovine mu predstavlja dodatnu obavezu. Ali ako se može izvući kakva financijska korist, što je malo vjerojatno jer zemlja danas vrijedi malo, ako nije na pravoj lokaciji, tada bi se dobiveni kapital uložio za daljnje pomaganje baki. Možda je čak isplativije da vrijeme odradi svoje i imovina se podijeli prema službenoj dužnosti jer je odlazak na sud i odvjetniku te plaćanje taksi, također financijski teret koji treba uzeti u obzir.
  4. Situacija je ovakva: Djed i baka su razvedeni. Prema bakinim navodima, sutkinja je na brakorazvodničkoj raspravi izjavila da svatko ima pravo na polovicu. Djed želi sve ostaviti sinu, baka želi sve ostaviti unuku. Kamo treba otići da se vidi sva imovina koju posjeduju (nekretnine, novci na banki) ? Oboje su lošijeg imovinskog stanja. Koliko bi koštalo i koliko bi vremenski trajalo da se riješi ta zavrzlama? Koje su zakonske obveze unuka prema baki, nakon tog prijenosa vlasništva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija