Jump to content

mutres100

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. tks svima na prijedlozima i misljenju. da pojasnim moju poziciju, i ja sam za slobodu govora, ali ono sta se danas nalazi po portalima je zloupotreba slobode govora (vrijedjanje, omalovazavanje, prijetnje isl). i to dolazi i sa lijeve i sa desne strane, naravno. pa po mojem misljenju, kao svaku zloupotrebu i ovu treba sankcionirati ili barem ograniciti. bilo koji nacin je dobar, ukljucujuci onaj koji predlaze felix. osobno, na portalu o kojem sam u uvodnom upisu govorio rado sudjelujem jer se radi o reginalnoj novini iz sredine u kojoj zivim. na zalost uredjivacka politika i komentiranja na portalu je cisto stranacko navijanje na n-tu potenciju pa je svako drugacije misljenje- kakvo je i moje- docekano upravo na noz, sa prilicno ujednacenim arsenalom uvreda i rjecnikom kao u uvodnom upisu. to bi bio odgovor 'felixu' zasto ne tuzim i one "sa druge strane" (jednostavno jer druge novine ne citam) - a ocito cu morati prestati i sa ovima. sa druge strane mislim da je pogresno jednostavno se povuci i ne ciniti nista, pa sam smatrao da bi jedna ovakva (recimo) tuzba mogla poceti popravljati stvari ili cak biti pra-pocetak nekakvog domino efekta. G-man, umjesto obratiti se urednistvu ili glavnom uredniku bolje je obratiti se zidu. zar mislite da urednistvo i novinari ne znaju sta se pise po njihovom portalu? pa ipak ne reagiraju, kako ste i sami napisali. nikad nisam vidio niti pokusaj nekog moderiranja pa po tome zakljucujem da se slazu sa onim sta se pise. Ja- ne. bobo3, ja ne ponavljam uvrede "po forumima" nego pitam za savjet. a ako mislite da se pritiskom na gumb "prijava" nesto postize, molim dajte probajte i sami. da sam probao prijaviti jednom ili dvaput ne bih to niti spominjao, probao sam desetke puta, sa razlicitih kompjutora i pritiskom na taj gumb dogadja se -nista. probajte i sami. svakako cu morati vidjeti sa odvjetnikom jer mi se po upisima cini da je prostor za nekakvu tuzbu vrlo uzak.
  2. zahvaljujem na brzom odgovoru. komentirati ovakve upise je zaista nepotrebno. medjutim ovdje se radi o "komentatoru" na jednom javnom portalu regionalnih novina, rekao bih udarnicki lijeve orijentacije. Lik je teski recidivist u smislu da su mu kvalifikacije kao u citiranom upisu isto sta i dobar dan, naravno kad su u pitanju clanovi nove vlade, predsjednica i crkva. uz to, svaki komentator koji nije na "ispravnoj" liniji je ustasa (to mu je omiljena rijec) "bosanac", "ercegovac", "fasist" i slicno. s obzirom da igrom slucaja znam identitet tog lika iako pise pod nickom, zanimalo bi me jos: 1) na koji bi se clanak zakona moglo pozvati i 2) da li u slucaju tuzbe treba tuziti njega ili vlasnika portala ili oboje. smatram da iako je ovakvo ponasanje medju lijevo orijentiranim medijima/osobama popularno, tome treba stati na kraj. pripremam se naime da ga tuzim, ali prije nego se upustim u to volio bih procitati sta zakon o tome kaze. unaprijed hvala.
  3. Molim da netko strucan prokomentira: da li je ovakav upis na portalu dnevnih novina na bilo koji nacin utuziv ili kaznjiv po bilo kojoj osnovi: "Zdravko Mamić - Glavonja bio na "krunidbi" bosanske princeze i hrvatske polu-predsjednice Kokošinde, zatim je Maminjo za debelu ustašicu organizirao rođendanski party u svojoj vili, a sada se otkrilo kako Kokošinda i Bosanac vode i intimne telefonske razgovore!" identitet komentatora je poznat, a komentira pod nickom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija