Jump to content

Branka10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vjerujem da je teško komentirati jer je ovaj slučaj vrlo neuobičajan. Gore sam prepisala najbitniji dio ZK uloška, ustvari i nema ništa drugo bitno. Mene je zanimalo u kojim slučajevima općinski sud može pobiti vlastitu odluku o prodaji nekretnine devet mjeseci nakon što ju je prodao. U zakonu takav slučaj nisam uspjela naći ako sam dobro gledala . Trebalo bi vjerojatno doći do spisa.
  2. U ZK ulošku piše vlasnik nekretnine MM vlasnički dio 1/1 zatim pod 1.1. Preneseni vlasnici 1.2 zabilježba, dosuda, rješenje o dosudi općinskog suda u XY POSL. BR. OVRHE 010101 od dana 16.07.2018. prodane nekretnine ponuditelju S.P. pa adresa i OIB ponuditelja. Pod 1.3 piše Zaprimljeno 16.04. 2019. pod brojem xyxy brisanje zabilježbe, dosuda, zaključak općinskog suda u XY POSL. BR. OVR-010101 od dana 12.03.2019. Predmetna nekretnina je ponovno dana na dražbu ove 2021 godine, očito je moguće da sud poništi kupnju ovršene nekretnine putem dražbe. U kojim slučajevima se poništava kupnja ovršene nekretnine? Čovjek je očito dobio na dražbi i platio nekretninu čim su ga uveli u ZK uložak. O čemu se ovdje radi?
  3. Ispričavam se ukoliko sam duplirala temu. Zanima me dali je u darovnom ugovoru dovoljno napisati ono što piše u zk. ulošku napr. 2/4 suvlasnički udio u stambenoj zgradi sagrađenoj na zk.č br......ukupne površine..... ili moram još i specificirati da se radi o prizemlju stambene zgrade itd, naime suvlasnici nisu napravili suvlasnički sporazum (etažiranje itd). Drugo pitanje je dali treba u darovni ugovor unijeti vrijednost nekretnine? Puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija