Jump to content

olraks

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Frenki, zahvlaljujem na odgovoru, međutim ja ne radim u odvjetničkom uredu. Naime, završavam zadnju godinu prava, pa me tek tada čeka ta avantura! ; ) Pitanje sam postavio jer u statutu HOK-a stoji da za upis u listu odvjetničkih vježbenika kandidat ne smije biti u radnom odnosu te da ne smije obavljati poslove ili dužnosti nespojive s odvjetništvom što je prilično nedefinirana kategorija. Uglavnom, po vama bih ja mogao: - biti vlasnik svojeg d..; - biti formalno nezaposlen u svojem d.. kako bih zadovoljio uvjet HOK-a da pri upisu u listu vježbenika ne smijem biti u postojećem radnom odnosu (prokurist se uklapa u taj uvjet?); - ugovorom između svojeg d.. i sebe urediti odnose. Hm? Kako bi onda zarađivao od svoje firme i kako bi utjecao na njezino poslovanje u smislu formalnog zastupanja i predstavljanja itd. te da li bi to porezno gledano bilo malo preskupo? Hvala
  2. Vidim nitko nista ne odgovara..jesam li mozda na krivo mjesto napisao? Ima li tko preporuku za temu foruma na koju da prebacim pitanje?
  3. Pozdrav forumasi, Pitanjce, dva za vas (pregledao sam malo ima li vec stogod slicno, ali nista na tu temu konkretno); 1. moze li se osoba koja je jos kao (izvanredni) student otvorila d.. upisati u upisnik odvjetnickih vjezbenika pri HOK-u, a da zadrzi barem nekakav formalni oblik sudjelovanja u tom društvu i dalje, npr. prokurist, vlasnik, suvlasnik ili što već? Jasno mi je da očito ne mogu biti zaposlenik, oke, ali mogu li ista drugo biti u toj firmi? Odn. mogu li ikako legalno zarađivati od svoje firme ili je baš moram zatvoriti i biti ISKLJUČIVO vježbenik i ništa drugo? 2. postoji li mogucnost upisa u listu vjezbenika ako tvrtka posluje u kakvom drugom pravnom obliku, npr. ako imam obrt ili j.d.. ili bilo što? 3. mogu li postati vježbenik, a onda kao vježbenik honorarno raditi za tu formalno tuđu (čitaj moju) firmu, npr. ugovor o djelu ili bilo što? Hvala lijepa unaprijed poštovani legalisti ; )
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija