Jump to content

pao123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li obavijest o podizanju optužnog prijedloga šalje policija ili sud, te postoji li način da ja osobno preuzmem to na sudu, umjesto da šalju poštom.
  2. nemaju razloga doći u premetačinu, te ne vidim zašto bi mene neki diler otkucao. Nisam to uzimao često niti u nepoznatih ljudi. A što se tiče laganje smatram da je to najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalazim. p.s. da li se ide na sud u mjestu u kojem si "pao" ili u mjestu prebivališta?
  3. Mogao bih iskoristiti to crveno svjetlo ili reći da su me zaustavili pa da sam se odvezao kad su me zastuvili i napisali mi kaznu. Hvala puno @drot123
  4. Imam vozačku i vozim. Kontakt sa postarom je prvi plan ali ako ne uspije onda trebam imati rezervni. A što se tiče preporučenog pisma čitao sam u sličnim slučajevima savjete da pošalju to pismu sudu i da napišu da se kaju, da su studenti, slabijeg imovinskog stanja, mladost ludost,.. p.s. jesu li sva pisma koja dobijem preporučena (odnosno da ih samo ja mogu podignuti) ili će ih članovi moje obitelji isto moći otvoriti?
  5. Ovaj tjedan (7.10.) me je uhvatila policija sa 0,8 grama trave. Nisam se opirao uhićenju niti pokušao bježati te sam priznao krivicu. Rečeno mi je da će mi doći pismo za prekršajni sud a ja bih htio izbjeći da mi obitelj sazna za to (punoljetan sam). Ukoliko oni vide pismo što da im kažem? Policajci su me savjetovali da kažem da su me uvatili bez osobne ili da se nizam vezao, ali to ne bi prošlo jer prije poziva na sud treba stići kazna. Da li je bolje reći da sam svjedočio nekom prekršaju pa da sam zbog toga pozvan na sud (ako je možda i preporuka kojemu) ili da sam se švercao busom? Hoću li ja primiti samo to jedno pismo od suda ili će ih biti još i kada mogu očekivati to pismo? Drugi dio je više za sam proces suđenja. Pročitao sam nekoliko sličnih tema po forumu i većina su kao ja (studenti, prvi prekršaj, slabijeg imovinskog stanja). Nakon što sam uhvaćen u Splitu odveden sam kod trajektne luke gdje sam potpisao neke papire i bio pušten nakon kraćeg vremena. Kada je najbolje poslati preporučeno pismo i hoće li policajci koji su me uhitili biti prisutni na suđenju? Koliko bi trebao trajati sveukupni proces suđenja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija