Jump to content

amexx

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je amexx objavio

  1. Zagreb ili online Trazim nekog tko ce mi dati pravni savjet vezano za ugovor za skolovanje. Ponude u inbox
  2. Ne mogu dobiti pozitivno uvjerenje, zato i pitam.
  3. U kaz postupku mi je odreden uvjetni odustanak temeljem clanka 206d te mi je rješenjem suda prekinut kazneni postupak na 3 mjeseca. Zanima me mogu li ja sad dobiti potvrdu da se ne vodi kaz postupak u ta tri mjeseca? Ili ne?
  4. Napisano kako ste rekli. Naznacen je broj spisa. Napisan datum, potpisane obe stranke s oibom, napisano da obe strane odustaju od razvoda i zele ostati u braku. Muči me zasto nije evidentirano na egradani. Jedino kao što sam rekao jedan supruznik je podnio zahtjev, a drugi predao podnesak u pisarnicu
  5. Jel problem ako je jedna osoba dala zahtjev za razvod, a druga predala podnesak uredno napisan kako ste napisali i sve potpisano od obe strane. Na e gradani je odmah pokrenut predmet za razvod, odmah sutra je bilo vidljivo na egradani, dok novi podnesak nije evidentiran tjedan dana
  6. Obavljeno. Sad nas ne budu zvali na sud i budu zatvorili predmet?
  7. Kako se moze povuci? Usmeno? Ili se mora pisati novi zahtjev?
  8. Da. Zanima me jel to ide automatizmom do kraja? Ili ce prije biti neki sud gdje se to treba još potvrditi?
  9. Predani su papiri potpisani, brak bez djece. Kad se prekida brak, predajom papira?? Jel bude prije neki sud? Jel se kako moze prekinuti razvod?
  10. Da li je potrebna suglasnost suda u slucaju primjene ovoga instituta ili je dovoljna odluka drzavnog odvjetnika uz suglasnost zrtve/ostecenog??
  11. U slucaju ako je jedna strana predlozila svjedoka na sudu, i to je sud prihvatio, moze li se naknadno traziti da se makne taj svjedok(od te iste strane koja ga je predlozila), tj da ga se ne poziva?
  12. https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/susjedi-tuzili-majku-da-je-s-djetetom-lupala-po-parketu-sud-je-oslobodio/2464508.aspx Greska suda ili ne? Dakle stan u ovome trenutku kada buka izlazi bi trebao postat fiktivno javno mjesto?!
  13. Ne da mi se naganjati za te uvjete jer pretpostavljam da je to dugotrajno. Nisam razumio gore korisnika dantea ovo za 40 eura po danu. To dobiju svi samo da predaju neki zahtjev ako su boravili u istraznom a nisu osudeni na kraju?
  14. Zaposlen sam u drzavnoj sluzbi. Zanima me koji su razlozi zbog kojih se odobrava neplaceni dopust. Da li bi pod obiteljske razloge moglo staviti nesuglasice u braku, razvod i slicno? Ili bi se to odbilo?
  15. Cuo sam za tih 40 eura. To dobivaju svi koji nisu osudeni a bili su u istraznom? Koja je procedura za ostvariti tu naknadu?
  16. Da li osoba koja je boravila u istraznom zatvoru i na kraju ne bude osudena, ima pravo na naknadu za taj boravak u istraznom zatvoru? Ili moraju biti ispunjeni jos neki dodatni kriteriji?
  17. Konkretno pitanje se odnosi jel se uvjetni odustanak moze desiti u bilo kojem stadiju postupka?
  18. Zanima me kada je uvjetni odustanak moguć u kojem stadiju kaznenog postupka? Da li mora doći nuzno do rasprave da bi se primijenio navedeni institut?
  19. obrt je zamisljen kao posredovanje izmedu korisnika nase usluge preko koje mi narucujemo proizvod s ebay-a i slicnih stranica ( bez ikakvog fizickog susreta s proizvodom) Pa nekoliko laičkih pitanja , 1)pri osnivanju obrta koju djelatnost trebamo navesti ? ( u slucaju ako cemo se samo s ovim baviti) 2) Sto se tice racuna, kako se u ovoj situaciji izdaje ? Da li je uopce potrebno izdavati racune i kako ? Može malo detaljnije pojašnjenje 3) Koliko je teško voditi vlastite knjige ? 4) što sve trebamo predati racunovodi u slucaju ako se koriste njegove usluge 5) Na nekoliko stranica citajuci o obrtu sam pronasao da obrtnik moze samostalno podizati novac i trositi ga nevezano za poslovanje obrta. Moze li laicko objasnjenje ovoga ? 6) obavljajuci ovu djelatnost da li se moze registrirati kao paušalni obrt ( mislim da ne , al bolje provjeriti ) Unaprijed hvala na pomoci
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija