Jump to content

siromasni student

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima li smisla prijaviti prijetnje policiji? Što će se uopće učiniti po tom pitanju? Kao dokaz imamo pisane poruke na facebooku, više njih. U jednom spominje, citiram: "boli me ku.ac za vaše prijave, platiti ćete sve do zadnje kune milom ili silom" Pratio nas je i zna gdje živimo te mislim kako bi moglo doći do nekog fizičkog suokoba. Kako da onda postupimo? Što ako policija odbaci to radi nedostatka svjedoka? Može reći da me bilo tko mogao prebiti. Nemam baš povjerenja u naš pravni sustav, pogotovo ako taj tip ima negdje neke veze.
  2. Ugovor ne postoji. Stan je barem po priči glasio na preminulog oca i nije riješeno ništa po pitanju vlasništva što je i glavni razlog zbog kojeg nije bilo ugovora. Ako se i dokaže da smo tamo živjeli, što i nije toliki problem, kome će to ići na štetu? Nama kojima je obećavano da ćemo biti prijavljeno ili onome tko nas držao tamo na crno?
  3. Ispričavam se ako sam promašio područje zakona na forumu, uglavnom, radi se o tomu da sam iznajmio stan sa jos dvoje studenata kod stanodavca koji nas nije mogao (htio) prijaviti. Također stan niti ne glasi na njegovo ime. Zvog nesuglasica i neispoštivanih dogovora prilikom iseljenja ostavili smo dio režija neplaćenih (oko 800kn). Zanima me može li nas i za koliki novac tužiti te tko u ovom slučaju može više "nastradati". Dobivali smo i prijetnje da ćemo "navedeni iznost platiti milom ili silom". Također, možemo li mi biti pravno terećeni što smo bili neprijavljeni u tom stanu? Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija