Jump to content

silky12

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Super, hvala na odgovoru! Tako je i meni logicno i odgovara mi, al jedan odvjetnik mi rekao suprotno. Sretan Vam Praznik rada!
 2. trazila sam brisanje zabiljezbe spora koji je pravomocno rjesen i..zamolila bih jos samo pomoc oko ovog: da li je potrebno kod zabiljezbe prvenstvenog reda zbog namjere terecenja ili otudjenja navesti ime osobe vjerovnika /kod zabiljezbe terecenja/ , odnosno osobe s kojim namjeravam sklopiti kupoprodaju kad se radi o zabiljezbi otudjenja/ prodaje. jer ja jos pouzdano ne znam s kim ce se kupoprodaja sklapati. hvala!
 3. Hvala, da, tako bi trebalo s imenovanjem mojeg suvlasničkog djela jer samo on se prodaje. Pogledala sam sad, unesena je jos uvijek u vlastovnici i stara zabiljezba spora. Radilo se o sporu bracne stecevine koji je zavrsio pravomocnom presudom i presuda je provedena u gruntovnici na način da su prema njoj određeni suvlasnički udjeli. Vjerojatno prije zbailjezbe prvenstveog reda treba predati gruntovnici zahtjev za brisanjem te zabiljezbe spora ili mislite da to ipak nije neophodno..
 4. Hvala! Da, to me je zanimalo. Pitanje sam postavila u svojstvu vlasnika/ zainteresiranog prodavatelja i nadam se da ću rješiti prodaju nekretnine, a ako nikako drugačije, ponuditi ću prodaja nekretnine ispod cijene, samo da se rješim situacije. Dakle, predugovor o kupoprodaji ili ugovor o kupoprodaji, može biti sastavljen i poslije zahtjeva za zabilježbu. U idealnom smo suvlasništvu, nekretnina je bračna stečevina. Razmišljam još o opciji razvrgnuća. Sudski sam tumač, ali jezičar sam i nisam si znala sa sigurnošću protumačiti zakon.
 5. Molim Vas pomoc, mozda je netko trazio ovakvu zabiljezbu od gruntovnice... Da li je osim zahtjeva o zabiljezbi prvenstvenog reda gruntovnici /s ovjerenim potpisom mene kao vlasnika nekretnine/ potrebno priloziti i neku dokumentaciju na kojoj to temeljim, npr. predugovor, imenovati u zahtjevu kupca ili nesto? Meni bi odgovaralo da je za zabiljezbu dovoljan moj zahtjev, a nadam se da cu s nekim od interesenta potpisati kupoprodajni ugovor u narednih mjesec-dva.. Hvala!
 6. Mollim savjet, zbunjena sam s ovim, a vjerovnik me pita..U vrijeme kad sam u vlastovnici bila upisana kao vlasnik nekretnine /na suvlasnički dio br. 1/ je zasnovana hipoteka na 1/2 tog djela, zabilježena u teretovnicu. Nije stavljena na čitavo jer se očekivala dioba bračne stečevine. Nakon toga je po završetku diobe bračne stečevine upisan kao suvlasnik u vlastovnicu i bivši muž. Otad sam upisana u vlastovnici kao suvlasnički dio br. 2, a bivši kao suvlasnički dio br. 3. U teretovnici je ostala hipoteka upisana otprije na suvlasnički dio br. 1, znači na onaj broj koji sad u vlastovnici više ne postoji. Što napraviti da gruntovnica u teretovnici napravi promjenu: zabilježi da je hipoteka na suvlasnički dio br. 2 i da je na cjeli taj dio? Vlasništvo bivšeg ostaje neopterećeno, hipoteka je stavljena nakon razvoda, neću njemu ništa, nego samo da vjerovniku bude čisto. Hvala ak možete pomoći!!
 7. evo citam savjet i meni dobro dosao, hvala! kod nas isto neredno placanje, no nije davao na ruke, nego npr. smota i preskoci mjesec, bas ovako kako je njunju napisala : ). a kad su odredjivali iznos je donio potvrdu da zaradjuje nula kuna, a mjesecno na karticu potrosio 2000eur (bio u speceraju kod boss-a) sebi tumaci presudu na nacin da alimentaciju ne treba placati za vrijeme kad su djeca s njim (npr. ako su s njim dio praznika), dok je u presudi alimentacija odredjena u mjesecnom iznosu. nije valjda da je u pravu oko toga?
 8. Ej, pitam za preporuku i iskustvo sa odvjetnikom u Splitu..I ja trebam a Vas post pogodio sto mi treba; odvjetnik koji nece odraditi ofrlj... Bilo bi mi drago da javite. Pozdravi, Eta

 9. Po sklapanju kupoprodajnog ugovora iz 2015. kojeg smo sklopili za kuću pokušava se dokazati ništavost ugovora. Ugovor sadrži odredbe o otpustu jednog djela kupoprodajne cijene. Preporuke molim na pm. Hvala! M.
×
×
 • Napravi novi...