Jump to content

zgbJ

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zgbJ objavio

  1. Hvala vam na odgovorima. Znam da u ovakvoj situaciji ne postoji konkretan odgovor. Ali jos jednom hvala. Izvagat cu pro et contra i odluciti.
  2. Znam da mi nitko nece i ne moze dati tocan iznos, ali ako mi netko moze pomoci i kazati barem okvirni iznos, bila bih zahvalna. Situacija je ovakva: 1) dobila sam oslobadajucu presudu prekrsajnog suda Zagrebu. U prometnoj nesreci u kojoj sam bila vozac nastala je materijalna steta na vozilu (oko 10 000kn). Bilo je snijega na cesti. 2) upravo zbog snijega na cesti, razmisljam o pokretanju tuzbe spram ZG CESTI. Znam da se tuzba ne podize odmah, vec se mirnim putem pokusava rijesiti stvar. Ukoliko mi osiguranje odbije isplatiti iznos koji trazim, razmisljam o tuzbi. 3) koliko otprilike kostaju takvi postupci? Odvjetnicki troskovi, vjestaci, sudski troskovi? Koliko dugo traju takvi sporovi? Razmisljam isplatili mi se ulaziti u spor ako je steta na autu ne veca od 10 000kn i ako su tjelesne ozljede bile zanemarujuce. Naravno, znam da to sve placam ukoliko izgubim spor na sudu. Zato me i zanima koliko bi me kostao najgori moguci ishod. Unaprijed hvala.
  3. Hvala vam puno na odgovoru! Moja cestica je 1/1, na njoj se nalaze kuca i garaza - obje ucrtane i s gradevinskom dozvolom. Susjedova parcela je poljoprivredno zemljiste. Svake godine, mi stanari ulice, upozoravamo na odrzavanje kanala i Vododprivreda nesto posla i napravi na kanalima koji su obujmom veliki i prate glavnu cestu i nasu ulicu - odnosno u vlasnistvu su opcine/drzave. Medutim, ovdje se radi o ulasku u moje dvoriste bez prethodne najave ili pojasnjena. Na web stranici Vodoprivrede ne postoji obavijest o radovima ili objasnjenje zasto se ulazilo -bez pitanja- na moju parcelu, kada su sva ostala dvorista ostala netaknuta, a u jednakoj su poziciji sto se mogucnosti poplave tice. Ne prigovaram sto su radovi izvedeni ako stvarno imaju svrhu. Pitam se samo tko donosi takve odluke, na temelju koje analize, i zasto se ulazi kamionom i bagerom u necije dvoriste bez ikakve prethodne obavijesti i rade se radovi kopanja kanala. Je li dopusteno pravnim subjektima u RH na taj nacin funkcionirati? Trenutno nema bojazni od ikakve poplave, dakle neka hitna intervencija nije uopce potrebna. Ovo podrucje jest mocvarno (dio Turopolja), ali nikada nismo imali poplavu koja je napravila materijalnu stetu.
  4. Vodoprivreda Zagreb mi je danas usla u dvoriste (kamion i bager) bez prethodne najave ili obavijesti. Odradili su posao kopanja kanala (pretpostavljam s ciljem sprjecavanja poplava) na nacin da su iskopali kanal jednim dijelom na mojoj i jednim dijelom na susjedovoj parceli i spojili ga s glavnim kanalom koji je paralelan s ulicom. Sve to bez pitanja, obavijesti, nekakvog kontakta. Smije li se to raditi? Kontaktirala sam ih emailom, odgovora nema. Nisu me obavijestili o nikakvom projektu analizom - bilo cime sto bi mi potvrdilo da je njihov cin u moju korist. Postoji mogucnost da bi mi upravo zbog njihovog postupka parcela mogla plivati. Sto mi preporucate da ucinim? Sto biste ucinili u mojoj poziciji?
  5. Hvala na odgovoru. Nadam se da nitko nece biti ozlijeden, da je ovo tek taktika zastrasivanja mogucih kradljivaca. Pucnjeve cesto cujem, ali nikad ne znam radi li se o vlasniku te parcele, lovcima, krivolovcima, paintballu. Zato sam morala postaviti pitanje. Hvala jos jednom.
  6. Ispricavam se ako sam postavila upit na krivo mjesto. Moze li mi netko reci ima li osoba pravo prijetiti pucanjem cak i na svojoj parceli cak i ako ima dozvolu za nosenje/posjedovanje (?) oruzja? Da opisem situaciju. Postoji jedna parcela na kojoj trenutno raste kukuruz. Pored te parcele su sume, druge oranice, livade i pijeskom posipan traktorski put. Ljudi se cesto tim putem voze na biciklima, setaju pse (npr. ja i moj cucak), u blizini je i privatna suma opremljena za paintball itd. Jucer sam prolazila tim putem setajuci psa i primjetila da je postavljena nekakva tabla na toj parceli na kojoj je kukuruz i na njoj pise 'Ulazak u kukuruz na vlastitu odgovornost. Pucam.' Zanima me ima li (prtpostavljam) vlasnik pravo na takvo ponasanje? Zar ne dovodi u opasnost ljudske zivote? Unaprijed hvala na odgovoru!
  7. Hvala na ovoj uputi! Ukoliko ne uspijem dobiti plocice, prometnu, knjizicu vozila to ce mi jedino preostati.
  8. Zahvaljujem na odgovorima! Jutros sam bila u 2. prometnoj postaji i pravnica je obustavila prekrsajni postupak temeljem kupoprodajnog ugovora kojim je utvrdila da nisam vlasnik vozila. Prigovor nije uvazila jer se prigovori ne daju na obavijest o prekrsaju (to nisam znala, ali sad znam). Zvala sam MUP u Heinzelovoj i rekli su mi da sam i dalje vlasnica vozila. Da moram doci s tablicama i prometnom i odjaviti vozilo. (Ne znam zasto su gospodicne bile toliko neugodne na telefonu. Je li to profesionalna deformacija?) Kontaktirala sam kupca koji je u meduvremenu auto prodao trecoj osobi, koja je prodala auto cetvrtoj osobi. Mislim da cu imati problema s nabavljanjem prometne i tablica. Ne znam postoji li zakonski okvir koji bi mi omogucio da prisilim krajnjeg kupca da mi vrati tablice i prometnu. Zna li netko? Ugodan dan!
  9. Zahvaljujem na brzom odgovoru! Ukljucila sam clanke zakona i stavke koje ste predlozili u prigovor. U ponedjeljak cu osobno u policijsku postaju priloziti prigovor. Jos jednom, hvala!
  10. 27. svibnja, 2015. sam prodala automobil. Na ugovoru u napomeni kupac je upisao 'plocice se odjavljuju'. Kupoprodajni ugovor je uredno ovjeren kod javnog biljeznika. Nikad mi nije poslao plocice niti ih je sam odjavio. U meduvremenu je prodao auto trecoj osobi. Autu je istekla prometna dozvola 13. srpnja, 2015. Jucer mi je stigla kazna od 700kn (odnosno 350 ako platim u naredna 3 dana). Kazna je bazirana na cl.250., st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pitanje: Je li mi pametno odmah otici platiti kaznu ili postoji neka druga opcija? Meni nista ne pada na pamet, a novca za odvjetnika nemam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija