Jump to content

Lafra

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lafra objavio

  1. Pozdrav Sljedeće godine nas čeka upis u prvi razred OŠ. Problem je slijedeći: mi živimo u jednom upisnom području u kojem bi dijete trebalo zakonski ići u školu ali ja ga želim upisati u drugu osnovnu školu (susjedna upisna područja). Nije toliko problem upisati dijete koliko je problem dobiti dnevni boravak. Prednost na dnevni boravak imaju djeca s tog upisnog područja. Pošto moji roditelji žive u upisnom području željene škole, moje je pitanje: da li je dovoljno promijeniti samo boravište na njihovu adresu (moje i djetetovo, a otac i drugo dijete bi i dalje bili prijavljeni na našu pravu adresu) ili bih trebala promijeniti i prebivalište, pošto želim izbjeći moguće probleme oko upisa i dobivanja dnevnog boravka slijedeće godine? Čini mi se nekako lakše i jednostavnije promijeniti boravište. Da li će željena škola "uloviti" taj podatak o promjeni boravišta iz MUP-a? Bila bih jako zahvalna na odgovoru ako netko zna.
  2. Poštovanje, molim za odgovor ako netko zna. 2002. godine izdana mi je pravomoćna građevna dozvola. 2003. godine izdano je rješenje o plaćanju komunalnog doprinosa za obujam građevine, koje je, prema meni, puno uvećeno od stvarnog stanja. Ulažem žalbu koja je odbijena. Nakont toga ulažem tužbu i Upravni sud RH donosi presudu da se tužba uvažava iz razloga što ja kao tužitelj tvrdim da obujam građevine nije točno izračunat a tuženo tijelo nije obrazložilo zašto smatra da je zapremnina objekta izračunata pravilno, odnosno prema glavnom projektu. Znači, moja tužba se uvažava a osporeno rješenje poništava i predmet se vraća na ponovni postupak, 2009. godine. Nakon toga, zovu iz Gradskog ureda za prostorno uređenje da ponovno donesemo glavni projekt pošto su ona dva, koja smo prethodno predali kada smo tražili Građevnu dozvolu, izgubljena. Mi više niti jedan projekt nemamo i nemamo im što predati. Jučer dolazi dopis od Gradskog ureda za prostorno uređenje da se u roku 8 dana očitujem kako ću platiti - ponovno sličan, uvečani iznos komunalnog doprinosa, koje je opet puno previše od realnog. Oni su ga izračunali na temelju kopije projekta vodovoda i kanalizacije koji su imali u spisu. E sad, mene zanima, da li se ja mogu pozvati na plaćanje tog komunalnog doprinosa po novoj cijeni, koja je išla za legalizaciju i koja bi bila puno manja od ove prvotne, pošto se sve to toliko dugo vuče. Ne znam što da radim, molim Vas savjet. Stvar je i u tome da smo u međuvremenu ušli u kredite i trenutno jednostavno nemamo nikakvu šansu platiti tako veliki komunalni doprinos. Da li se možemo ponovno žaliti na ovaj novi izračun, pošto još uopće ni nije donjeto rješenje već nam je samo poslan dopis neka se očitujemo dal ćemo platiti odjednom ili u tromjesečnim ratama u roku od 5 godina. Kako da riješim ovaj veliki problem? Unaprijed se zahvaljujem na eventualnim odgovorima i savjetima.
  3. Molila bih odgovor na ovo pitanje, ako netko zna.
  4. Poslali smo pisani dopis danas preporučeno. Oko te mirovine je nastala cijela zbrka. To je, u stvari, firma Obod koja je poslovala i u Zagrebu i u Cetinju tako da je on bio prijavljen, na preskokce, i tam i kod nas. U radnoj knjizi je jedno, oni tvrde drugo jer se to sve zakompliciralo za vrijeme rata. Naš HZZO 10 godina nije poslao papire u Crnu Goru. Tko god je mogao, zeznuo je stvar. Uglavnom, dopisom smo zatražili novi izračun. I nevjerojatno je da oni tvrde da mirovinu uredno isplaćuju a niti jedna nije sjela na račun a mislim da je teško moguće da su zamijenili osobe, pošto je samo taj jedan devizni račun otovren samo u svrhu te crnogorske mirovine i na taj račun je sjeo taj zaostatak. Ne znam kako tu drugačije reći ali oni se čine dosta neozbiljni i aljkavi u vezi toga a tata je već star i bolestan čovjek i cijela ova situaciju mu samo stvara dodatne stresove.
  5. Samo bih Vas molila još jedan odgovor. To rješenje kojim mu je određena mirovina i zaostaci je postalo pravomoćno i novac je sjeo na račun tek nakon pravomoćnosti tog rješenja. Da li je onda uopće moguće pobijati to rješenje, mislim, ako je postalo pravomoćno?
  6. Hvala Vam na odgovoru. Dosta je tu grešaka učinjeno i od stane našeg HZZO-a a i njihovog PIO-a. Valjda će se nekako to riješiti. Najteže od svega je vratiti novac kojeg dijelom više niti nema.
  7. Razlika u izračunu je ogromna. On je dobio rješenje na 90-ak eura a oni sada tvrde da su krivo izračunali i da se u stvari radi o 10-ak eura, što bi značilo da on praktički mora vratiti sav taj uplačeni novac. Napominjem da on ima smo rješenje na 90-ak eura, točnije 89,72 Eura i nikakvo drugo. Uglavnom, oni povremeno nazovu telefonom a prije nekoliko dana je stigao dopis od PIO Crne Gore da će ga tužiti ukoliko ne vrati novac ali da su oni voljni izaći mu u susret, kao, svjesni su da je dio novaca već i potrošen, samo neka im se javi. Oni tvrde da on uredno prima mirovinu svaki mjesec, međutim, niti jedna uplata od tih 89,72 Eura nije nikada sjela, samo taj jednokratni iznos zaostataka.
  8. Dobar dan. Idite na građani online i tamo kliknite na katastar. Kad ste na stranici katastra u gornjem desnom uglu imate opciju - identifikacija. Tu izaberete opciju identifikacije prema zk česticama ili prema katastarskim česticama. Pozdrav!
  9. Poštovanje Moj otac, između ostalog, ima i desetak godina prijavljenog radnog staža u Crnoj Gori. On je u mirovini već desetak godina s time da je tu inozemnu Crnogorsku mirovinu uspio ostvariti tek prošle godine. Dobio je rješenje od PIO Crne Gore na iznos mirovine od nekih stotinjak eura mjesečno plus zaostaci za 10 godina i 4 mjeseca koje nije primao + kamate. To je bilo u 7 mj. prošle godine. U 9 mj. mu sjeda skoro 18.000 Eur-a. Nakon nekoliko dana dobiva poziv iz Crne Gore da vrati novac jer su oni krivo izračunali mirovinu. On naravno ne želi i ne može vratiti novac samo na temelju telefonskog poziva jer ima pravomoćno rješenje kojim mu je određen iznos mirovine i pravo na zaostatke. Neki dan dolazi dopis da mora svakako vratiti taj novac inače će ga tužiti. Napominjem da cijelo ovo vrijeme, godinu i nešto dana, niti jedna mirovina inozemna nije sjela na račun. Kako da se on sad postavi u vezi s time? Da li je stvarno dužan vratiti taj novac a bez novog rješenja kojim se pobija ovo prvotno? Hvala puno na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija