Jump to content

YUKIACRO

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala lijepo na odgovoru, mislila sam si da je tako, no nisam stručna u pravnim pitanjima pa sam zato postavila temu.
  2. Ovo je situacija: - kao vanjski suradnik (vlasnica sam tvrtke j.d..) vodim knjige drugoj tvrtki (d..) u njihovim prostorijama - "uletjela" sam kao hitna zamjena kada ih je napustio bivši knjigovođa - nikada nismo potpisali fizički ugovor iako sam ga u nekoliko navrata tražila, imamo samo usmeni dogovor o cijeni moje dnevnice i specifikaciji mojih radnih obveza - tvrtka se pred 2 mjeseca preselila u Zagreb - na udaljenost od cca. 60-tak km što meni više ne odgovara Pitanje ? - da li postoji nekakva obveza otkaznog roka koji bih morala poštivati ? - prijeti mi se direktor da će me tužiti ukoliko ne ostanem raditi još 2 mjeseca odn. do kraja 2015.god. ? da li je to moguće s obzirom da nemam potpisan ugovor s njima ? - postoji li ikakav zakon koji pokriva USMENE UGOVORE ? Hvala,
  3. Ovo je pitanje koje možete i postaviti knjigovođi. Osobno imam knjigovodstveni servis i stvarno Vas molim da si prije početka ili odluke o BILO KOJEM OTVARANJU konzultirate knjigovođu. Mogu Vam dati svoje mišljenje : - kada otvarate OPG kao nositelj koji je nezaposlena osoba postajete obveznikom plaćanja doprinosa. To zapravo nije veliki iznos no uzmite u obzir da osim što plaćate doprinose obveznici ste poreza na dohodak ili u paušalnom iznosu ili ukoliko odlučite voditi knjige kao obrtnik - prema godišnjoj prijavi. http://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Prirucnici_brosure/Pausalno_164.pdf - ukoliko otvarate još i j.d.. ili d.. - registracijom u Trgovačkom sudu - možete biti prijavljeni čak na pola radnom vremenu u OPG-u i na pola radnom vremenu u d..-u - to možete provjeriti u ispostavi Mirovinskog osiguranja koje je vama najbliže. Sigurno imaju savjetnika koji će vam predočiti sve vaše opcije. No svakako, prije nego što donesete odluku molim Vas razgovarajte sa knjigovođem ili knjigovodstvenim servisom koji Vam je voljan dati savjete o poslovanju. Nekoga da Vam izračuna koliko bi Vas došla plaća u tvrtki a koliko u OPG-u.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija