Jump to content

osmica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hahahahaa...a baš tako da. Nije im jasno da zbog nas poduzetnika oni imaju za plaće. Gradnja je bila gotova 2007.g. ali je legalizacija uspjela tek sredinom 2014. Izmjenama prostornog plana te 2007.g. protuzakonito su promijenili namjenu zemljišta na kojoj je zgrada izgrađena, iz stambene u gospodarsku. Tvrtka je imala projekt i građ.dozvolu. Samo se malo odstupilo od projekta (dodano je jedno stepenište), pa je trebalo legalizirati. Legalizacija kaže da se u gospodarskoj zoni ne mogu legalizirati objekti stambene namjene. Trebalo mi je nekoliko godina da preko urbanističke inspekcije istjeram pravdu i morali su vratiti u prvobitnu namjenu ciljanim izmjenama prostornog plana. Ma to je ludost što se radi. Ja još ni jednom u HR nisam doživio da nešto glatko prođe od početka do kraja. Ako se to ikad desi, napiti ću se kao kad čovjek dobije sina
  2. U principu županija nije dala svoj žiro račun da uplatim. Oni me "samo" traže da im dostavim podatke o nekretninama. Kao da nemam pametnijeg posla nego gubiti vrijeme prikupljajući sve podatke koje su tražili, odlazak u poštu, plaćanje pisma...a zašto. Jer neka budala ne zna raditi svoj posao. Jao ma gdje mi živimo... I još kao šlag na kraju dolje na dnu piše da je kazna za nedostavljanje podataka 500,00-30.000,00 kn. Kakva banana država...bože pomozi...piše prema članku 208. Općeg poreznog zakona. Kao nemaju me za što kazniti jer sve radim po zakonu pa onda me traže da dostavim nešto što ne moram i ako ne dostavim da mi nabiju kaznu. Hahahaha...ma dođe mi da sve zatvorim i odem u Afriku negdje. Ne daju mi živjeti. Stalno imam probleme s poslovanjem jer službenici pojma nemaju raditi svoj posao. Svaka tvrtka u HR trebala bi imati jednog zaposlenog samo za rješavanje nepotrebnih zavrzlama koje službenici stvaraju svojim neznanjem.
  3. Ma to je ono...čovjek mora platiti 50 kuna takse a zašto?? Jer je neka bu.aletina krivo postupila i oporezovala mu jedinu nekretninu na kojoj ima čak i prijavljeno prebivalište.
  4. Ne, dobio sam dopis od Istarske županije, Upravni odjel za proračun i financije, Odsjek za utvrđivanje i naplatu poreza. PREDMET: POZIV za dostavu podataka za oporezivanje I naravno naslovljeno na moju tvrtku i poslano jer kako kažu imam nekretnine na području grada Vodnjana. Istina je da ih imam. To je ono meni nejasno. Ni ja nikad prije za to nisam čuo. Zakon je glupo napisan i nije baš jasan oko toga. Bar meni nije jasan. I nikako se ne slažem s tim da plaćam porez na kuću za odmor za stanove koje sam izgradio za prodaju. Dakle investitor sam tih građevina.
  5. Dobar dan svima, dobio sam kao tvrtka obavijest od županije da platim porez na kuću za odmor. Da prijavim sve nekretnine u vlasništvu tvrtke. Zar se taj porez ne odnosi samo na fizičke osobe koje u vlasništvu imaju više od jedne nekretnine? Tvrtka je izgradila stanove i isti su u prodaji. To je roba kojom tvrtka ostvaruje profit. Dakle kao da prodajemo motore, krofne, mlijeko ili što drugo. Ne koriste se za odmor jer tvtka ne odmara, nije fizička osoba od krvi i mesa. Pravne osobe se ne odmaraju. Molim vas za objašnjenje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija