Jump to content

Otac1969

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru! Ukoliko se s kćerima dogovorim o novom iznosu alimentacije, da li je dovoljno da one pismeno od mene zatraže da njima uplaćujem uzdržavanje u određenom iznosu (uz broj računa)? Da li taj zahtjev od strane kćeri treba proći sudski postupak donošenja presude, ili je dovoljno ovjeriti takav zahtjev kod javnog bilježnika? Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Hvala na odgovoru! Kako formalno pokrenuti sudski postupak prema kojem ću ubuduće uplaćivati alimentaciju na račun kćerima? Da li postupak trebam pokrenuti ja ili kćeri, ili postoji jednostavan postupak prema kojem sud brzo donese presudu temeljem dogovora između mene i mojih kćeri? Hvala unaprijed na odgovoru?
  3. Poštovani, molim Vas za preporuku o iznosu alimentacije koju bih trebao plaćati bivšoj supruzi za potrebe dvije odrasle kćeri. Jedna kćer ima navršenih 25 godina, diplomirala je u listopadu 2015. i nema formalno zaposlenje, iako već dugo radi na povremenim poslovima. Druga kćer ima navršenih 19 godina, studira (isto radi na povremenim poslovima uz studij). U drugom braku supruga i ja imamo sina koji je navršio pet godina. Do sada sam uplaćivao 33% redovnih primanja mjesečno, što je u apsolutnom iznosu uvijek bilo iznad minimalnog iznosa po djetetu s obzirom na zakonske odredbe. I bivša i sadašnja supruga su zaposlene i imaju redovita mjesečna primanja. Molim Vas za preporuku kolika bi trebala biti minimalna visina alimentacije (apsolutni iznos i/ili postotak od moje plaće) za kćeri iz bivšeg braka. Također, molim za preporuku do kada sam obvezan plaćati alimentaciju za stariju kćer koja je diplomirala u listopadu prošle godine, te koja bi trebala biti visina alimentacije za mlađu kćer u trenutku kada prestanem plaćati alimentaciju i za stariju kćer. Svrha traženja preporuke od Vaše stručne službe je sklapanje dogovora o novom iznosu alimentacije između mene i bivše supruge, kao i formalna realizacija sudske presude temeljem postignutog sporazuma. Unaprijed hvala na odgovorima! Lijepi pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija