Jump to content

Robilad Salel

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, hvala Vam na odgovoru.Pošto je proces legalizacije u tijeku, poslije legalizacije ću početi rješavati spornu česticu. Nadam se da ću moći sa HŠ naći rješenje jer je kuća napravljena prije 35 godina.
  2. Nije jer nije imala građevinsku, ja sam bio nositelj a sestra član,prva kategorija.
  3. Poštovani, hvala Vam na odgovoru. Zahtjev za legalizaciju sam podnio prema zakonu iz 2013 godine, čestica je u građevinskoj zoni,kuća je napravljena 1980 na navedenoj čestici i na još jednoj koja je u mom vlasništvu, moji nikad nisu dobili nikakvu obavijest o agrarnoj reformi. Zemljišne knjige su zapaljene 1944. Na navedenoj čestici (13416 m2) 1941 godine nalazi se deset osoba, moji su mislili da su vlasnici (6/64) sve do 1996 kad je bila obnova, pa smo saznali da su vlasnik u cijelosti Hrvatske Šume.
  4. Zemlja nije nacionalizirana, navodno je bila nekakva agrarna reforma 1950.
  5. Poštovani, moj problem je sljedeći. Kuća mi je napravljena bez potrebnih dozvola 1980. godine na dvije katastarske čestice, jedne sam ja vlasnik, druge Hrvatske Šume koje su se upisale kao vlasnik na drugu česticu. Ja posjedujem kopiju zemljišnoga posjeda iz 1918. godine gdje se vidi da su moj pradjed i još desetak susjeda vlasnici sporne čestice do 1941. godine. Zemlja nije nacionalizirana, nadležni katastar ima podatke od 1950. godine gdje je uknjižena bivša država. Budući da sam podnio zahtjev legalizaciju objekta , zanima me kako da riješim problem sa navedenom česticom. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija