Jump to content

sanjinv

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sanjinv objavio

  1. Točno. Zanima me mogu li kao majčin nasljednik potraživati dio koji joj je trebao pripasti kada je kuća prodana (bez obzira na to što ona sama takvo pitanje nikad nije pravno pokrenula)?
  2. Hvala na brzom odgovoru - da, ostavinski postupak je proveden, naslijedila je obiteljsku grobnicu... Bilo je troje zakonskih nasljednika, dakle nužni dijelovi za majku i ujaka (njih dvoje su ostali "kratkih rukava") bile bi šestine vrijednosti bakine imovine, je li tako?
  3. Unaprijed se ispričavam na ponešto "nespretnom" upitu... Zanima me imam li kao jedini nasljednik pravo potraživati nužni dio vrijednosti nekretnine koji je bio uskraćen mojoj pokojnoj majci? Za života nije pokrenula postupak stjecanja prava na nužni dio vrijednosti obiteljske kuće koju je njezina majka prodala te kupoprodajni iznos u cijelosti darovala drugom djetetu. Budući da imam dokaze da osoba koja je stekla navedenu imovinsku korist raspolaže značajnim novčanim sredstvima - imam li izgleda izboriti se za naknadu sudski putem? Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija