Jump to content

mr.burns

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. samo još jedno pitanje - kod žalbe - pozivam se na broj spisa - je li to broj rješenja ili što...?
  2. Hvala! Pretpostavljam da dva istovjetna primjerka pošaljem preporučeno u jednoj kuverti?
  3. Pozdrav! Za početak moje isprike zbog postavljanja pitanja koje je već bilo tema rasprave ovog foruma, no stvar je prilično hitna... Dakle, stiglo mi je rješenje po kojem sam kriv za lakšu prometnu nesreću te se namjeravam žaliti VPS-u. Molio bih savjete kako to učiniti, tj. da li žalbu šaljem prekršajnom sudu koji je donio tu presudu ili VPS-u? Što da napišem kao razlog žalbe? Također, u presudi piše da prvo moram platiti iznos a tek se onda imam pravo žaliti - je li to točno? Prekršaj je počinjen u siječnju 2007. godine. Hvala!
  4. Prilikom podjele zemljišta prije 20-tak g. meni kao vlasniku krajnjeg dijela dodijeljen je pristupni put u širini od 2.8 m, što je uredno uvedeno u zemljišne knjige. Kako je vlasnik prvog dijela izrazio želju za sadnjom živice i ukrasnog grmlja uzduž svoje čestice, mi smo mu isto dopustili uz napomenu da je dužan o istoj i brinuti. Međutim, u posljednjih nekoliko godina on ne uređuje niti živicu niti stabla koja su u međuvremenu izrasla u sklopu te živice, a na nekim mjestima uz put odlaže i otpad te je put time vidno sužen (na 2.3 m). Kako mogu postupiti da put ponovno dovedem u istobitno stanje. Hvala!
  5. Prilikom prve glavne rasprave zamolio sam da se rasprava održi što ranije zbog posla u drugom gradu. Ukoliko navedem "spriječenost poslom" hoću li biti obavezan dostaviti neku potvrdu od poslodavca (koju ne mogu dobiti za te dane)?
  6. Polovicom 10. mjeseca imam zakazanu glavnu raspravu u svojstvu optuženika za prometni prekršaj pa me zanima koji razlog bi mogao navesti za odgodu, a da ga sud uvaži. Naime spriječen sam banalnim razlogom, a to je da putujem s prijateljem na more pošto se ženi pa bih htio navesti nešto ozbiljnije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija