Jump to content

minervo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ne trebate se pozivati na članke zoo-a, zatezna kamata je po definicji zakonska i da, moguće je da se donese presuda zbog ogluhe ukoliko se za to ispune uvjeti predviđeni zpp-om. potražite pomoć odvjetnika.
  2. Ugovor o raspolaganju (dakle i stjecanjem) imovinom maloljetnka mora biti sastavljeno u obliku JAVNOBILJEŽNIČKOG AKTA sukladno zakonu o javnom bilježištvu (mislim da je čl.51 ili 53) DAKLE, ODITE KOD JAVNOG BILJEŽNIKA.
  3. Trebate podnijeti tužbu radi isplate, nikako radi utvrđenja (za što trebate pravni interes). Takva tužba nije komplicirana, navedite činjenice, ispod toga dokaze, a zatim postavite tužbeni zahtjev npr. "Nalaže se tuženiku isplatiti tužitelju iznos od 10.000,00 kn sa zateznom kamatom tekućom na taj iznos od npr.01.09.2007., sve uz nadoknadu parnično troška u roku od 15 dana" Prije započinjanja postupka budite svesni da vas očekuju troškovi sudskih pristojbi, a u slučaju gubitka cjelokupnog postupka (npr. troškovi odvjetnika suprotne sranke ). Također očekuje vas postupak dug cca 1 godinu i više, at the best. Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija