Jump to content

Nezbić

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me je li ugovor o dosmrtnom uzdržavanju koji je supružnik sklopio sa svojim roditeljima u zajedničkom kućanstvu ulazi u bračnu stečevinu nakon razvoda, ako drugi supružnik nije uključen u ugovor? Da pojasnim, muž i žena žive u kući koja je u vlasništvu njenih roditelja, žene i sestre koje imaju ugovor o dosmrtnom uzdržavamju oba roditelja. Žena želi isplatiti sestru i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju se prenosi samo na nju. Sestra je isplaćena i naravno zbog "plaćanja poreza" muž se ne uvodi u vlasništvo, što mu je bilo obećano. Kod razvoda mu je rečeno da oni nemaju zajedničko vlasništvo, naravno, jer kuća je na nju i njene roditelje. A to što su 13 godina živjeli i ulagali u kuću, to je se ne tiče. Ima li on pravo tužiti nju na udio koji je ona stekla dok su bili u braku?
  2. Zna on da je auto njegov, ali njegova uskoro bivša žena si je prisvojila taj auto, u tome je i problem. Ima ključeve i ako on bilo što pokuša, radi mu problem sa viđanjem djece. Ništa novo...To svi razvedeni znaju, ako će im zagorčavati život osoba kod koje su djeca, može i hoće iz dana, u dan. Jedino što kod nje funkcionira je da joj se zaprijeti centrom ili policijom, a naravno da on kao otac ne želi da djeca gledaju bilo kakve scene. Zato i tražim odgovor na pitanje kako su to ljudi rješavali kad su se našli u toj situaciji. Je li da čeka da istekne registracija, ali ne može doći do tablica jer su kod nje ili što da radi? Ona ne može da ga registrira bez njega, a i kad postane razvod pravomoćan, ona ga neovlašteno koristi.
  3. Brat mi se razvodi i čeka od socijalne službe papire za sud jer su potpisali sporazumni razvod. Problem je što se raspodjela imovine kasnije rješava, a auto koji je ostao kod njegove uskoro bivše žene je na njega i uskoro mu ističe registracija. On ne želi plaćati registraciju jer ga ne vozi, a auto ulazi u zajedničku imovinu koja će se tek rješavati...Što mu je za činiti?
  4. Hvala, budem se malo informirala jer nešto definitivno ne štima.
  5. Svaka vam čast na žrtvi i strpljenju. Nije se ni njemu to počeo dešavati jučer, on to trpi već 7 godina zbog djece i sada je postalo neizdrživo. Problem je u tome što se djeca NE MOGU upisati nigdje, kao što sam rekla, nije im dozvoljeno. Teško mu je ostati jer mu se ruši autoritet pred djecom svakim danom, a i ona već priča da će si naći nekog drugog i počela je izlaziti...Moje pitanje je bilo usmjereno ka tome je li pametno napraviti neslužbeni razgovor u socijalnoj službi prije njegovog odlaska, tako da negdje ostane trag da je nešto pokušavao, jer kad on ode, ona će ga sigurno optužiti za svašta. Kod njih nitko ne dolazi i oni jako dobro skrivaju te probleme, tako da nitko ni na poslu, ni kod susjeda ne zna koje ona epizoda im kad je uhvati nervoza.
  6. Žive u kući kod njenih roditelja tako da on tamo nije upisan kao vlasnik. Ona je upisana u dijelu, a digli su kredit da isplate sestrin dio. Djeca imaju 5 i 12 godina. Problem je u tome što ona vrši pritisak na djecu tako da ona ne žele ići ni kod bake, ni kod sestrične. Nikoga ne posjećuju i nikuda ne idu. Začahureni su u tu kuću, a djed i baka podržavaju takvo ponašanje. To je linija manjeg otpora, djeca su shvatila da im je lakše biti kod kuće, nego svađati se s njom i ići negdje gde ona ne odobrava. Vole jako sestričnu i jako joj se vesele, ali ona ih svejedno uspije odgovoriti od druženja sa njom. Tako da ako on ode, ona će vršiti veliki pritisak na njih i tko zna u kakvom raspoloženju će djeca doći na druženja sa njim..Teško je imati bilo kakav dogovor sa osobom koja na bilo kakav razgovor o problemu stalno urla, vrijeđa, prijeti da će si nešto napraviti i sl.
  7. Brat mi se nalazi u teškoj situaciji. Žena vrši verbalno nasilje nad njim i nad djecom. Rekla mu je da je gotovo, da ona ima svoj život. On za sada ostaje zbog djece, pokušava ih zaštiti, a i svjestan je činjenice da ako ode, da ih neće viđati jer ni sada ih ne može nikuda voditi, čak ni do bake. Podnosio je svašta zbog mira u kući, no ništa ne pomaže. Što mu je činiti, kako da se pravno zaštiti? Ona mu sigurno neće dati da viđa djecu, a i pravnica je i ima status u zajednici. Samo što nitko van kuće ne zna da je ona psihički nestabilna osoba jer jako dobro glumi kad treba. Koji korak bi trebao prvo učiniti da ipak danas, sutra bude imalo zaštićen i pravno pokriven?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija