Jump to content

maja230

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vjerovali ili ne, ona je to iz hira podigla, samo da mu malo zapapri. Na svakoj uplatnici sve piše, kako ga je od prvog dana odvjetnica uputila, za koji mjesec i koja je svrha. Ona želi nekako doći do povećanja alimentacije, a već sada mu uzimaju pola plaće, koja je inače minimalac. Kontaktirala ju je njegova odvjetnica jučer, i rekla je da će razg sa svojom odvjetnicom i danas je javila da će maknuti ovrhu. Ona je eto tako došla, mislila da će joj to proći i jednostavno podigla ovrhu. Da li je to moguće ubuduće spriječiti ikako? Jer ona pod svaku cijenu želi njemu uništiti život, i ovako ona nema nikakvih troškova, vratit će novce, a njemu nabija trošak odvjetnice i FINE..
  2. Ok. Hvala. I mozete mi samo jos reci kako on moze sada traziti povrat sredstava koja su mu skinuta sa racuna?
  3. Da li je možda brži postupak ako ona povuče ovrhu?
  4. Je, na svakoj uplati je evidentirano da je za alimentaciju, i o svemu ima dokaz (uplatnice).
  5. Nisu. Taj iznos je bio dogovoren, i počeo ga je plaćati čim se majka odselila s djecom. Došli smo do saznanja, da je dotična otišla na FINU sa sudskim rješenjem i rekla da nije platio alimentaciju. I naravno bez ikakve provjere, FINA je sjela. Pokrenuto je od strane odvjetnice, pozvana je da opozove tu ovrhu s obzirom da se imaju svi dokazi da je redovno plaćao. Negdje sam tu na postovima vidjela da to očito nije jedini slučaj da se dođe tako i digne ovrha, zanima me da li je to uopće moguće spriječiti? Jer ona može kak joj se sp*dne, da oprostite na izrazu, ušetati u FINU i lijepo zapapriti ovrhu. Zanima me kako će on moći povratiti ta sredstva koja su uzeta ( na računu je bilo cca 5000 kn ) i naravno sve ostale troškove (FINA, odvjetnica)?
  6. Možete meni molim Vas reći koja je alimentacija za djecu u dobi od 6 i 7 godina, plaća je 2600 kn. Vidim da su slično godište iz prijašnjeg posta, ali je plaća znatno manja.
  7. Pozdrav, Situacija je sljedeća: Otac i majka su rastavljeni, te imaju dvoje maloljetne djece, od koje je jedno krenulo u školu dok je drugo u vrtiću. Otac ima plaću 2600 kn, te otplaćuje nenamjenski kredit u iznosu od 900 kn koji su zajedno digli u braku radi uređenja prostora u kojem su živjeli, što majka nije nikada plaćala jer većinom u braku nije radila, i naravno sada ne plaća. Plaćao je do sada redovno 1200 kn alimentacije za oba dva djeteta. Majka je podigla ovrhu (troškovi su 25000), pošto je starije dijete prošlo 6 godina, te mu je ovrha sjela. Naime po papirima koje je dobio sa fine, koliko smo mi razumjeli, majka traži od kada su se rastali da na alimentaciju koju je uredno plaćao, iznos od 1200 kn, on mora još nadoplatiti 600 kn i dalje nastaviti plaćati. Znači unazad dvije godine od kada je rastava, s tim da je tada starije dijete imalo 5 godina. Troškovi bi sada ispadali 2700 kn, a plaća je 2600. Po tome je on još u minusu, i nema doslovno od čega živjeti. A da ne pričam da se režije moraju plaćati i hrana naravno. Napominjem da je otac više puta prijavljivao u centar majku jer mu ne da djecu kada je dogovoreno, jer on nije uplatio alimentaciju kada mu je ona rekla da uplati ( a plaćao je kako piše u presudi, i nikada niti dan nije kasnio ). Trudi se maksimalno oko djece, i ne želi se izvući iz svojih obaveza koje mora plaćati, ali ovako nešto jednostavno nije moguće. Da li zna itko da li je moguće obustaviti tu ovrhu, ili što učiniti po pitanju toga, jer ovdje dolazi na upit očeva egzistencija. Hvala Vam svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija