Jump to content

amon

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. KOliko sam ja shvatila kaznena prijava nije podignuta, ali ce biti ako je pokusam opet kontaktirati, ne baratam bas sa tim terminima oko prijava al tako sam razumila inspektora, rekao je da u tom slucaju da nastavim sa kontaktima obavezno idem na sud.
  2. Bila sam danas na razgovoru u PP, prijavila me je ali su mi rekli da sam za sad samo upozorena, ako je pokusam opet kontaktirat da ce me onda prijaviti drzavnom odvjetnistvu. Koliko sam razumila nema drugih posljedica, jesam u pravu?
  3. Nakon sto me blokirala pokusala sam je kontaktirati mozda sve skupa 5 puta u toku mjesec dana. Kako sam trebala postupiti? Pod 5 puta ne mislim 5 cjelodnevnih slanja poruka i zvanja, nego sve skupa 3 poruke i 2 poziva. prijetnji nije bilo, slala sam joj poruke u kojima je doslovno molim da mi vrati novce i da me zanima zna li joj suprug sta radi.
  4. Ovako, na fejsu u jednoj prodajnoj grupi sam od jedne gospođe kupila cipele za koje je tvrdila da su nove, kad su stigle vidila sam da su poprilicno nosene i trazila da mi vrati novac a ja njoj cipele.Naravno, odbila je, ponudila da mi vrati 15kn za postarinu i nakon mog inzistiranja i izjave da cu je javno prozvat u grupi i javit prijateljima na fejsu cim se bavi me blokirala. Adminice grupe su je samoincijativno par puta kontaktirale, ja sam joj poslala 3 sms-a (u periodu od mjesec dana) i 2 poruke suprugu, danas mi je pukao film, napravila novi profil i poslala joj prijateljima poruku da molim da joj kazu da je trebam da mi vrati novce i da ja njoj posaljem cipele natrag. Prije par sati sam dobila poruku od njezinog muza da me prijavila policiji za prijetnje i uznemiravanje, moze tu bit sta ili me pokusavaju zastrasit?
  5. placa li se kakav porez ako roditelj djetetu plati stan i ako za taj stan potpisu ugovor o dosmrtnom uzivanju?
  6. u predugovoru pise da u slucaju da se kasni sa useljenem cijena stana smanjuje za 350 eura mjesecno.mene vise brine da u slucaju da ona ne bude htjela pristati da 15.10. potpisemo glavni ugovor sto ja mogu, s obzirom da nemam niti novce niti stan trenuntacno nisam u situaciji da placam podstanarstvo npr. godinu dana.mogu li traziti razvrgnuce ugovora, sta se u tom slucaju dogadja sa kaparom?i mogu li prijaviti odvjetnika ikome, s obzirom da ocito nije posteno odradio svoj posao kad nam se ovakve stvari dogadjaju. jos nam i agencija laze, govore nam da je useljenje za tjedan dana, a danas smo dobili informaciju od investitora da useljenje nece biti prije nove godine
  7. prije 5 mjeseci sam krenula u kupovinu stana.vlasnica je u isto vrijeme kupovala novogradnju, tako da smo se dogovorili da ja njoj isplatim 60% cijene stana tada, a ostatak pri sklapanju glavnog ugovora koji se mora zakljuciti najkasnije 15. listopada, kada mi ona mora predati stan u posjed.sad se javio problemcic, jer njezina zgrada kasni za useljenjem(nisu jos spojili struju i agentica nam je rekla da ce to biti za tjedan dana gotovo).sto da sad napravim?potpisem glavni ugovor u ponedjeljak, a s sadasnjom vlasnicom potpisem ugovor o najmu(za slucaj da se to njeno useljenje otegne).koja su moja prava ako ona na to ne pristane?ne zelim da se to otegne godinama, valjda imam neka prava s obzirom da sam joj isplatila 60 000 eura i jos sam podstanar, dok sam nju pustila da zivi besplatno u stanu dok joj ugrada ne bude gotova. naravno, odvjetnika je angazirala agencija preko koje smo nasli stan, ali ja nekako nemam povjerenja u njega.
  8. hvala na odgovoru samo da pitam, jesu li oni obavezni uvaziti garanciju samo sa racunom ili je to sve stvar njihove dobre volje?
  9. u subotu sam kupila perilicu sudja u jednom trgovackom centru.kad sam dosla kuci vidjela sam da nedostaje garancijski list.u trgovini su rekli da se list negdje zagubio i narucili su novi za koji su rekli da ce stici do kraja tjedna.sto da napravim u slucaju da mi ne nabave novi garancijski list, imam li ja pravo na porvat novca ili na zamjenuu uredjaja nakon sto prodje tjedan dana od kupnje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija