Jump to content

viking142

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači, to bi se zemljište najprije trebalo podijeliti na dvije čestice pa ih prenamijeniti svaku posebno? Na koji način je to ostvarivo? Inače, to je veoma mirno susjedstvo pa nema bojazni od pijančevanja delikvenata, a i ne bi bilo na prodaju, već bih ja tamo u budućnosti nešto gradio, stoga još veća potreba za održavanjem dobrih odnosa sa susjedima Ipak, hvala na valjanom upozorenju
  2. Na putu sam da to napravim, ali ima nekih bojazni da uvjetovanje tako nečega neće dobro odjeknuti kod susjeda Iz tog bih razloga i htio da se to sve odjednom obavi, da se svi odreknemo svog dijela za te dvije namjene odjednom pa da to sve prođe što bezbolnije Sad je pitanje je li to uopće moguće?
  3. Molim pomoć! Suvlasnik sam dijela zemljišta zajedno s još petnaestak suvlasnika i pružila se prilika da to zajedničko zemljište pretvorimo u dječje igralište gradnju kojeg bi financirao Grad Zagreb. Mi bismo se kao suvlasnici trebali odreći svog dijela u korist Grada kako bi oni mogli početi s gradnjom. Navodno je za to dovoljna ovjera kod javnog bilježnik (je li?). Međutim, ja posjedujem građevinsko zemljište koje je tik do tog zajedničkog zemljišta i volio bih, uz privolu susjeda, ujedno dobiti i pravo na prilazni put ka tom zemljištu preko te iste zajedničke parcele. Prilazni put koji trenutno ide na to zemljište ne ide direktno na asfaltiranu cestu i puno je neatraktivniji, iako postoji. Zanima me može li se to riješiti odjednom, odnosno možemo li jednim ugovorom ili bar u isto vrijeme riješiti to kod javnog bilježnika? Naime, kod mene postoji lagana sumnja da odreknem li se svog dijela u svrhu gradnje igrališta, jednom kad zajedničko zemljište bude u vlasništvu Grada, više neću dobiti pravo na taj prilazni put. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija