Jump to content

Monte 23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Monte 23 je dobio reakciju od drot13 u Korisni savjeti za DSI   
    Budući da su meni savjeti sa foruma puno pomogli, evo da vam se i ja javim sa povratnim informacijama..Polagala sam jučer 12.3., položila sam sve, VSS, pravnica..
    U pola 9 su nas prvo sve prozvali, zatim smo krenuli sa pisanjem pismenog..mogli smo koristiti aposlutno sve kaj smo donesli sa sobom, pa čak i mobitele ako je trebalo odnosno ako smo si htjeli pogledati neki zakon na internetu..
    Pitanja na pismenom su mi bila: 1. Što je akt po Uredbi o uredskom poslovanju, koji su dijelovi neupravnog akta i kakav mora biti tekst u aktu?
    2. Izradi primjerak poziva za sjedinicu Gradskog vijeća?
    3. Izradi primjerak zapisnika sa sjednice Gradskog vijeća( bitni sadržaj, podaci proizvoljni)
    Pitanja su bila lagana i povezana sa djelokrugom poslova koje sam obavljala na stručnom.
    Nakon pismenog su krenule komisije..Prvo sam odgovarala Ustav/ sustav drž.uprave, pitanja su mi bila: pučki pravobranitelj, osnovna osobna i politička prava, ustavni sud RH, poslovi državne uprave, tijela državne uprave, provedba upravnog nadzora, državne upravne organizacije.
    Nakon toga lokalna samouprava i službenički odnosi, pitanja: razlika drž.službenici, namještenici, kada drž.službenik može odbiti nalog čelnika,državna služba na određeno vrijeme, odbor za državnu službu, udaljenje iz službe, kolektivni ugovor, što je i tko ga sklapa, obilježja velikih gradova, mandat članova predstavničkog tijela i kako obavljaju tu dužnost, kakve je prirode mandat članova predstavničkog tijela,kojim putem se može opozvati općinskog načelnika,gradonačelnika,župana..
    Poslije toga EU, toga sam se najviše bojala jer sam najmanje znala a zapravo e ženska bila odlična, i lagano pitala samo osnove, moja pitanja su bila: Sud EU, koje promjene donosi Lisabonski ugovor, značenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za RH, i kada je stupio na snagu..
    I na kraju zup/zus/uredsko- kada drugostupanjko tijelo može odbiti žalbu, što sve donosi upravni sud, u kojem roku mora donijeti presudu/rješenje, jedan od razloga obnove postupka koji je vremenski ograničen, uredsko-klasa i urudžbeni broj, gdje se lupa prijemni štambilj, otvaranje pismena koje je označeno kao tajno..i mislim da je to to..
    Pismeni-pitanja na usmenom- razlika pečat/žig?, što je klasa/ urbroj? zapisnik?
    Uglavnom nije tako strašno, naravno mora se nešto barem znati a i puno ovisi o komisiji kojoj dođete, kod mene su bile sve ženske i sve su bile odlične..
    Naoružajte se strpljenjem, vodom, i nekom čokoladicom, jer sve skupa traje 6-8 sati..i ne živcirajte se previše..
    Sretno svima!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija